Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tarımsal üretimin her aşamada kayıt altına alınması ve sağlıklı istatistiki verilere dayalı üretim planlamasının oluşturulması amacıyla yürüttüğü Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) projesi kapsamında Amasya’da çalışmalar sürüyor.
Sahada yapılan tespitlerin tamamen elektronik ortamda tabletlere aktarıldığı çalışmalarla ilin tarımsal varlıklarının eksiksiz olarak dijital ortamda kayıt altına alınması hedefleniyor. Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, “Bakanlığımızın politika ve stratejileri doğrultusunda ülkemiz tarımsal üretimi teknolojinin imkanları da kullanılarak kayıt altına alınıyor. Bu kapsamda yalnız bitkisel üretim potansiyeli değil, hayvancılık ve alet ekipman sayısı da tespit ediliyor. Halihazırda veteriner hekim ve mühendislerden oluşan 90 personelimiz ilimiz ve ilçelerimize bağlı tüm köy ve mahallelerde tespit ve kayıt çalışmalarını sürdürüyor” dedi.
Tarımsal üretimde doğru yatırım ve stratejilerin belirlenmesi için, sağlıklı istatistiki bilgilere dayanan etkin bir planlamanın şart olduğuna değinen Gültekin, yapılan bu çalışmalarla önümüzdeki dönemde sağlıklı istatistiki verilere dayalı, verimli ve kaliteli üretimi temel alan ülkesel tarım politikaları geliştirmenin amaçlandığını dile getirdi.
Çalışmaların 1 Ekim’e kadar süreceği bildirildi.
Kaynak: iha