Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Ticaret Odası’nın Başkent’in Şaşmaz bölgesinde bulunan ve büyük çoğunluğu oto bakım servislerinden oluşan üyelerinin, kamyon ve tır trafiği, terk edilmiş hurda araçlar ile park etmiş araçlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
Bezci, ATO 55 numaralı Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Murat Güneş’i makamında kabul etti. Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Komite Başkanı Murat Güneş, özellikle Şaşmaz’da bulunan oto bakım servislerin, ana bulvarla bağlantılı ilave yolların trafiğe açılmaması, park ve yollarda terkedilen hurda araçlar ile sokaklara ve dükkan önlerine park eden ağır vasıtalar nedeniyle trafik sorunu yaşadıklarını anlattı. Güneş, “Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi’nde ve bölgede çok sayıda oto bakım servisimiz var ancak bu firmalar fiziki sıkıntılar nedeniyle iş yapmakta zorlanıyorlar” dedi. Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla Şaşmaz’daki pek çok cadde ve sokakta ağır tonajlı yük taşıyan tır, kamyon gibi araçlara park yasağı bulunmasına rağmen yasağa uyulmadığını belirten Güneş, “Şaşmaz’a kavşak yaparak bölge trafiğini rahatlattılar. Oradan doğrudan Çayyolu’na ulaşım mümkün. Bu durumun bizlerin işleri için çok olumlu olacağını düşünüyorduk ancak bağlantılı yolların açılmaması beklediğimiz rahatlamayı sağlamadı. Nakliye işi yapan kamyon ve tırların UKOME kararına rağmen cadde ve sokaklarda park etmesi bizleri olumsuz etkiliyor. Özellikle bayan sürücüler Şaşmaz’a gelmekten kaçınıyor. Bölgede bulunan işletmeler sürekli iş kaybediyor. Bu sıkıntılara bir de hurdaya çıkmış kamyonların parklara, sokaklara terk edilmesi eklenince bölgenin görüntüsü Başkent’e yakışmıyor” diye konuştu. Güneş, Şaşmaz’da bulunan oto bakım servislerinin sorunlarına çözüm aranması konusunda ATO Başkanı Bezci’den yardım ve destek istedi.
ATO Başkanı Bezci de yaptığı konuşmada, Ankara Ticaret Odası’nın Ulaştırma Koordinasyon Komisyonu’nun Başkent’in Şaşmaz bölgesinde bulunan ve büyük çoğunluğu oto bakım servislerinden oluşan üyelerin, kamyon ve tır trafiği ile park etmiş araçlar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bezci, Başkent’in herhangi bir bölgesinde trafik akışını ve asayişi sıkıntıya sokacak duruma hiçbir yöneticinin izin vermeyeceğini kaydetti.
Kaynak: iha