Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sınır tanımıyor.
Kulübün görme engelli futbolcuları, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen B1 Futbol 2. Lig 2. devre ve Yükselme grubu müsabakalarında 1. lige yükselirken, yüzücüler ise Gaziantep’te düzenlenen Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonası’ndan 23 madalya ile döndü.
Yenimahalle’nin yüz akı olan görme engelli sporcular, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Dilek Bilgilier, Kulüp Onursal Başkanı Erol Sayyıdan ve takım antrenörleri eşliğinde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret ederek, madalya heyecanını paylaştı.
1’İNCİ LİGE YÜKSELDİLER
Müsabakalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak çalışan Yenimahalle Belediyesi’nin görme engelli futbolcuları, emeğinin karşılığını aldı. Samsun’da düzenlenen ve 8 takımın katıldığı B1 Futbol 2. Lig 2. devre ve yükselme grubu müsabakalarının galibi olan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Futbol Takımı, 2’inci yarının en fazla gol atan, en az gol yiyen takımı oldu. Hakkari’den Kütahya’ya Balıkesir’den Niğde’ye kadar Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularla oluşturulan Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Futbol Takımı, yeni sezonda Turkcell Sesi Görenler B1 Futsall 1’inci liginde mücadele edecek. Başarılı sporcular, deplasmanlı ligde iki haftada bir sahaya çıkacak.
YÜZME ŞAMPİYONASI’NDA YENİMAHALLE FIRTINASI
Gaziantep’te düzenlenen Görme Engelliler Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonası’na ise Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, damgasını vurdu. Şampiyonaya 4 sporcusuyla katılan belediye, 18 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile turnuvanın yıldızı oldu. Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından 17-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonaya, Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce sporcu katıldı. Yenimahalle’nin gururu olan yüzücüler şampiyonada en çok madalya alan spor kulübü olurken, Serbest ve Karışık Bayrak Yarışları’nda da birinci oldu.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kendilerine böyle bir gururu yaşattığı için Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularına ve antrenörlerine teşekkür ederek, “Yenimahalle’de herkes eşit yurttaştır dedik ve engelleri kaldırdık. Engelli sporcularımıza sahip çıktık, şimdi de onlar bizlere yine büyük bir gurur yaşattı. Belediyemizin spora ve sporculara verdiği destek sayesinde Yenimahalle, sporun ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Ben bütün sporcularımızı tek tek tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kaynak: iha