Sincan Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği hobi ve meslek kursları için kayıtlar devam ediyor. Uzman eğitimciler tarafından bilgisayardan İngilizceye, diksiyondan resme, ebrudan bağlamaya kadar 22 farklı alanda kurs veren Belediye, bu yıl kursa kayıt yaptırmak isteyenler için de büyük bir kolaylık sağlıyor. www.sincan.bel.tr adresine girip e-belediye sekmesine tıklayanlar istediği kursa kayıt yaptırabiliyor.
Sincan Belediyesi hobi ve meslek edindirme kurslarına kayıtlar devam ediyor. Sincan Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ücretsiz hobi ve meslek kurslarına kayıt yaptırmak ise artık daha kolay… www.sincan.bel.tr adresine girip kayıt yaptırabilen vatandaşlar istediği kursu ve saati seçebiliyor. Ayrıca isteyen vatandaşlar 444 4 762 numaralı telefondan da kurslara kayıt yaptırabiliyor. Kurslara olan katılımı ve ilgiyi artırmayı amaçlayan Sincan Belediyesi bu hizmet ile vatandaşa büyük bir kolaylık da sağlıyor.
Yerel Yönetimlerin sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem vermesi gerektiğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna “Vatandaşımız bu kurslar sayesinde hem yeteneklerini geliştiriyor hem de yeni beceriler kazanabiliyor. Hobi meslek edindirme kurslarına olan ilgi de bizleri oldukça memnun ediyor. 7’den 70’e herkesin ilgisini çekecek olan kurslar tüm yıl boyunca da vatandaşımıza hizmet vermeye devam edecek” dedi.
Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar 22 farklı alandan oluşuyor. Kursiyerler, bilgisayar, İngilizce, diksiyon, resim, ebru, bağlama, gitar, takı tasarımı, aşçılık, beden ve işaret dili, Arapça, giyim, voleybol gibi birçok alanda eğitim görebiliyor. Kursların neticesinde ise başarılı olan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyor.
Sincan Belediyesi, engelliler içinde özel kurslar açıyor. Takı tasarım, işaret dili, ahşap boyama gibi kurslar açan Belediye, engellileri ailelerinden de tam not alıyor. Engellileri evlerinden araçla aldırıp araçla bırakan Belediye, engellilere yeni bir sosyal ortam oluşturuyor.
Herkesin bir engelli adayı olduğunu söyleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Engelli vatandaşlarımız için özel kurslar veriyoruz. Engellilerimizin hem akranları ile zaman geçirmesini amaçlıyor hem de ailelerin bir nebze soluklanmasına vesile oluyoruz. Engelli Semazen grubumuz geçen yıl gerçekten büyük bir başarı sağladı. Yine engellilerimiz için farklı ve özel kurslar vermeyi sürdüreceğiz” dedi.
Kaynak: iha