Sudan’ın Başkenti Hartum Eyaleti İnsan Kaynakları ve Çalışma Bakanı Yahya Salih Muhammet Mahmut ve beraberindeki heyet, Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret etti.
Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Sudan’ın Hartum Valiliği’nin ortak projesi kapsamında, Hartum’da açılan ‘Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerin ve teknik cihaz yardımlarının başka alanlarda da kullanılabilmesi amacıyla Ankara’da bulunan Sudanlı heyet, çeşitli incelemelerde bulundu.
Proje’nin, Sudan’a katkılarının göz önüne alınarak, daha fazla alanda uygulanabilmesi için konuk Bakan Mahmut ve Bakanlık yöneticilerinden oluşan 5 kişilik heyet, Ankara’daki araştırma ve incelemelerine Halk Ekmek Fabrikası’nda devam etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin BELTEK ve BELMEK kurslarını gezdikten sonra önemli bir üretim alanı olan ekmek konusunda bilgilenmek ve yerinde üretimi görmek amacıyla Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nı da ziyaret eden konuk Bakan, Genel Müdür Ali İlkbahar ile de makamında bir araya geldi. Üretimi yapılan ekmek çeşitlerine ilişkin bilgiler alan Konuk Bakan Mahmut, Fabrika’yı da gezerek üretim bandından çıkan ekmeklerden tattı.
Kaynak: iha