Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, son Valiler Kararnamesi ile Ankara Valiliği görevine atanan Mehmet Kılıçlar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Yaşar, Yenimahalle’nin merkezinde atıl vaziyette bulunan eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu’nun yıkılarak, Yenimahalle’ye yakışır bir hükümet konağı yapılabilmesi için Kılıçlar’dan destek istedi.
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ı makamında ziyaret eden Yaşar, yeni görevinde Kılıçlar’a başarı diledi. Yenimahalle hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmeyen Yaşar, geçen hizmet döneminde ilçeye yaptığı yatırımlardan söz ederek, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsetti. Ziyarette gündeme gelen bir başka konu da Yenimahalle Belediyesi’nin hemen arkasında madde bağımlılarının meskeni haline gelen eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu oldu. Binanın yıllardır metruk halde olduğunu hatırlatan Yaşar, Yenimahalle’nin merkezinde atıl vaziyette bulunan binanın yıkılması için defalarca ilgili bakanlığa yazı yazıldığını söyledi. Binadan vatandaşların huzursuz olduğunu dile getiren Yaşar, binanın biran önce yıkılması için Kılıçlar’dan destek istedi. Belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yaşar, “Bu bina yıkılarak Yenimahalle’ye yakışır bir hükümet konağı yapılabilir. Küçük ilçelerde bile şık hükümet konakları varken, gündüz 1.5 milyon nüfuslu Yenimahalle’deki hükümet konağı yetersiz kalıyor. Bu metruk bina yıkılarak ilçenin farklı bölgelerine yayılmış olan emniyet, milli eğitim, nüfus müdürlükleri bir araya toplanır, Yenimahalle Belediyesi ve hükümet konağı yan yana olabilir” dedi.
Vali Kılıçlar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Yaşar’a teşekkür etti. Eski 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu konusunda ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını da ifade eden Kılıçlar, Yaşar’ı ilçeye yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı tebrik etti.
Kaynak: iha