Yenimahalle Kent Konseyi, Yenimahalle sınırları içerisinde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.
Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Leyla Yıldız, Türkiye Yerel Gündem 21 programı ve kent konseyleri hakkında muhtarlara sunum yaptı.
Toplantıya Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin, Yürütme Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.
“İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR”
Muhtarların büyük ilgi gösterdiği toplantıda Kent Konseyi Başkanı Keskin, muhtarlardan yapılan çalışmalara sahip çıkmalarını ve mahallelerinde yaşayanları aktif hale getirmelerini istedi.
Kent konseylerinin başarı sağlayabilmesi için muhtarlarla çalışmanın önemine değinen Keskin, “Bu işin lokomotifi muhtarlardır. Mahallenizde hayata geçirmek istediğiniz projeleri Yenimahalle Kent Konseyi’ne sunmanız gerekiyor. Bizler de kent konseyinde gönüllü görev alan kişiler olarak projelerinizi Yenimahalle Belediye Meclisi’ne sunacağız. Meclis tarafından kabul edilen projeler hayata geçirilecektir. Önümüzdeki süreçte kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclislerimizin genel kurullarını demokratik yollarla yapacağız. İstihdamı artırmak üzere projelerimiz mevcut. Vasıflı ya da vasıfsız insanları iş sahibi yapmak istiyoruz. Muhtarlarımızdan bir ricamız da işsiz gençleri belirleyip bizlere iletmeleridir” dedi.
YAŞAR’A TEŞEKKÜR
Göreve geldiklerinden beri Yenimahalle Belediyesi’nden çok büyük destek gördüklerini sözlerine ekleyen Keskin, “Bugüne dek Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar bizlere çok destek verdi. Sayın Yaşar’a kent konseyinde birlikte görev aldığım tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türkiye dahil dünya ülkelerinin birçoğunda kent konseylerinin tam olarak anlaşılamadığını vurgulayan Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi’ni kendi amacına uygun çalışır duruma getireceklerini dile getirdi.
Yenimahalle Belediyesi olarak işbirliği ve destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Kartal, şunları söyledi:
“Muhtarlarla bizleri bir araya getiren Yenimahalle Kent Konseyi’ne teşekkür ediyorum. Muhtarlar, tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim sağlayabilecek bir yapıya sahip. Dolayısıyla mahallelerinizle ilgili projelerin hayata geçirilmesi için sizlere büyük görev düşüyor. Yenimahalle Kent Konseyi, sizlerle belediye arasındaki iletişimi sağladığı gibi projelerin hayata geçirilip geçirilmediğini de denetliyor. Sayın Fethi Yaşar, kent konseyinin işlevsellik kazanmasını ve çalışmalarında başarı sağlamasını istiyor. Kent konseyi hedefler koyarak her birini hayata geçiren bir kuruluş olarak geleceğini şekillendirmeli.”
Konuşmaların ardından Avukat Leyla Yıldız, yerel demokratikleşme programı olan Türkiye Yerel Gündem 21 ve kent konseyleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunun ardından muhtarlara, talep ve önerilerini sunmak üzere söz hakkı verildi. Muhtarlar, gerçekleştirilen toplantıdan memnuniyet duyduklarını, bundan sonraki süreçte daha aktif katılım göstererek Yenimahallelinin yaşam kalitesini artırmak için çaba sarf edeceklerini belirtti.
Kaynak: iha