EXPO 2016 Antalya 8. Konsey toplantısı vali Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirildi.
EXPO 2016 Antalya 8. Konsey toplantısı Antalya Valisi ve Konsey Başkanı Muammer Türker başkanlığında yapıldı. EXPO 2016 Antalya’nın ülkemiz için çok önemli bir proje olduğunu belirten Vali Türker, tüm kurumların EXPO’nun en iyi şekilde gerçekleşmesi için elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini belirtti. Vali Türker, alan içinde ve dışında yapılması gereken çalışmaların aksatılmadan, en kısa zamanda yapılması gerektiğini, bunun için de ilgili kuruluşların hassasiyet göstermesini istedi.
Toplantıda, EXPO 2016 Antalya alanında yapılan alt ve üst yapı çalışmaları, tanıtım faaliyetleri ile ülke davetleri, alana dikilecek ağaç ve bitki türleri, alana nakledilecek ağaçlar, alanda uygulanacak zeytinyağı, gülyağı ve ipek böceği üreticiliği konularında yapılan çalışmalar hakkında Konsey üyelerine sunum yapıldı. Konsey üyelerinin EXPO 2016 Antalya alanı ve yapılan tanıtım faaliyetleri konularındaki sorularını EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay cevapladı.
Ülke katılımları konusunda bilgi veren Vali Muammer Türker, “Son yaptığımız yönetim kurulu toplantısında, katılımcı ülke sayısı ve gelişmiş ülkelerin katılması konusu gündeme geldi. Bugüne kadar düzenlenen EXPO’larda en fazla katılım 44 ülke olmuş. Biz 100 ülke gibi biraz iddialı hedef koymuşuz. Ancak bunu gerçekleştirmek için yoğun bir çaba halindeyiz. Dışişleri Bakanımızın Antalyalı olmasından dolayı bunu avantaja dönüştürmek istiyoruz. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Kasım ayında yapılacak büyükelçiler toplantısını Antalya’da gerçekleştirileceğini belirtti. Yönetim Kurulu Başkanımız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de bu toplantıya katılacak ve yabancı ülke büyükelçilerine EXPO 2016 Antalya anlatılacak. Bizim için bu toplantı büyük bir fırsat olacak. Ülke katılımlarının zaman yaklaştıkça arttığını biliyoruz. Bunun için çok fazla endişelenmemek gerekir” dedi.
Kaynak: iha