Antalya’nın Korkuteli İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. İbrahim Eke, 01 Ocak–30 Temmuz tarihleri arasını kapsayan 7 aylık acil hizmetlerinin istatistiksel bilgileri açıkladı.
Korkuteli Devlet Hastanesi’nde bu yılın ilk altı ayında acil serviste muayene edilen hasta sayısının 54 bin 074 olduğu açıklandı. Devlet Hastanesi 2014 yılında ikinci 7 aydında rekora koşarak, verdiği hizmetlerle son yılların en yüksek rakamlarına ulaştı. Başhekim Eke, 2014 yılının ilk 7 ayında acil serviste 54 bin 074 kişinin hastaneye başvurarak sağlık hizmetlerinden yararlandığını bildirdi. Devlet Hastanesi’nde vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak için tüm hastane ve acil personelinin özveriyle çalıştığını anlatan Eke, yılın ilk ayında acil servise müracaat eden 54 bin 074 kişiden, bin 181 hasta ayakta, 43 bin 197 hastanın acil olarak tedavi edildiğini belirtti.
Başhekim İbrahim Eke, "Korkuteli Devlet Hastanesi olarak fiziki olarak zor şartlarda sunduğumuz poliklinik hizmetlerimizdeki artış, güvenilirlik ve tercih edilebilirliğimizin göstergesidir. Muayene sayısında ise 2013 yılına göre artış var. Burada yataklı servis hizmetlerimizde uyguladığımız etkin politikanın olumlu sonucunu görmekteyiz. Yatan hasta sayısındaki azalma olumsuz bir veri değildir. Aksine tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de sunulan sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak için yürütülen ciddi bilimsel çalışmaların olumlu göstergesidir. Amaç doğru tanı doğru tedavi ilkesiyle hareket etmektir. Bizimde çalışmalarımız hastalarımıza doğru tanı koyarak yatması gereken hastalarımızın yatırılması, gerekmeyenlerin ayaktan tedavilerinin sağlanması yönünde olmuştur" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha