Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümünün milletçe büyük bir gurur ile kutlandığını belirten AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, "Bizi biz yapan her türlü rengin ve tonun ortak paydası olan Cumhuriyetimizi ecdadımızdan emanet aldığımız ilk günkü gibi birlik ve beraberlik içerisinde daha yükseklere taşıyacak ve evlatlarımıza emanet edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru adım atarken, daha çok demokrasi, daha çok kalkınma, daha çok özgürlük yolunda ilerliyor olmanın sevincini ve onurunu yaşıyoruz. Bizi biz yapan her türlü rengin ve tonun ortak paydası olan Cumhuriyetimizi ecdadımızdan emanet aldığımız ilk günkü gibi birlik ve beraberlik içerisinde daha yükseklere taşıyacak ve evlatlarımıza emanet edeceğiz. Türkiye, Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayretleriyle Mili Mücadelesi’ni Cumhuriyetle taçlandırarak büyük devlet olmayı sürdürmekle kalmamış, toplumsal ve ekonomik gelişmeler alanında büyük başarılara imza atan, hızla gelişen ve kalkınan bir ülke olmuştur” sözlerine yer verdi.
Köse, son yıllarda temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, sağlık, eğitim, ulaşım gibi gelişmişlik alanlarında büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:
”Cumhurbaşkanını bizzat halkın seçtiği bir demokrasi ülkesi olarak, kendine güvenen, dünya arenasında söz sahibi, mazlum milletlerin maddi ve manevi her alanda yanında yer alan saygın bir ülke haline gelmiştir. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler.Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verilmiş, ülke yönetiminde söz, millete bırakılmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91.yılını kutluyorum."
Kaynak: iha