Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ASMEK’te eğitim gören kadın kursiyerler için matine düzenledi. ASMEK’li kadınlar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Başkan Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ile birlikte yaşadı.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) personel ve kursiyerlerine ‘Kadınlar Matinesi’ düzenledi. ‘Kadınlar Matinesi’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de katıldı.
Kadınlara seslenen Ebru Türel, “Sizlerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında böyle bir etkinlikle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. ASMEK’i 2005 yılında çok büyük umutlarla kurduk. Bu doğrultuda kurumsallaştırarak bugünlerine getirdik. Şu anda ASMEK Antalya’da 11 binada hizmet veriyor. Çok yakın zamanda Akseki ve Manavgat’ta da 2 merkez daha açıyoruz. Bütünşehir yasasından önce Antalya sınırları 5 ilçeydi şimdi ise 19 ilçeye ulaştı. Antalya’nın bütün ilçelerinde de ASMEK açmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
ASMEK’lerin daha iyi hizmet verebilmesi için bazı kurs merkezlerinde bina değişikliğine gittiklerini belirten Ebru Türel şunları söyledi:
“Bazı binalarımızı ihtiyaca uygun yeni yerlerine taşıdık. Özellikle iş olanaklı kurslar açıyoruz. Örneğin şu anda Antalya’da doğalgaz her tarafa yayılıyor. Bu konuda kalifiye eleman yetişmesi için doğalgaz tesisatçılığı kursu açtık. Yine, İngilizce, bilgisayar gibi kurslarımız yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ev hanımlarının kendilerine geliştirmeleri yönünde çeşitli kurslar açarken, her geçen zaman kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Sizlerle çok güzel vakit geçiriyoruz. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”
Daha sonra ise ASMEK’li kadınlar, ellerinde Türk Bayrakları ile marşlar eşliğinde Cumhuriyetin 91. yılını kutladı. Ebru Türel de kadın kursiyerlerin Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.
Kaynak: iha