Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya Tıp Fakültesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 57 öğrenci ile eğitime başladı.
Türkiye’nin en çok tercih edilen tıp fakültelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nin yanı sıra Alanya Tıp Fakültesi de bu yıl 57 öğrenci ile eğitime başladı.
Alanya Tıp Fakültesi dekanlığına Akdeniz Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Murat Kuloğlu getirilirken, Akdeniz Üniversitesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Narin Derin de kurucu dekan yardımcısı olarak atandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Alanya Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Murat Kuloğlu, “Fakültemiz 2014 yılı LYS sınavı sonucunda yapılan yerleştirmede, devlet üniversiteleri arasında yapılan sıralamada 32. sıradan öğrenci aldı. Öğrencilerimizin MF-3 puanları, 466.8 ile 484.5 aralığındaydı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında fakültemize 3’ü yabancı uyruklu olmak üzere, 57 öğrencinin kaydı yapıldı. Öğrencilerimizden 20 tanesi İngilizce ve Türkçe hazırlık sınıfında, 37 öğrencimiz ise tıp eğitimlerine başladılar” dedi.
Alanya’daki altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar öğrencilerin eğitimlerinin Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nde sürdürüleceğini dile getiren Dekan Kuloğlu, “Fakültemizin amacı, en kısa sürede ulusal ve uluslararası standartlarda güçlü, evrensel bilime katkıda bulunacak düzeyde tıp eğitiminin yanında; araştırmalar yapan, kaliteli, çağdaş ve bilimsel sağlık hizmeti sunan üst düzey bir tıp fakültesi konumuna ulaşmaktır” diye konuştu.
Alanya Tıp Fakültesi’nin de kısa sürede başarıları ile ön plana çıkacağına inandıklarını aktaran Dekan Kuloğlu, fakültenin kurulmasında katkı sağlayan başta Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Kaynak: iha