Akdeniz Üniversitesi (AÜ) AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi, KOBİ’lerde yenilikçilik kültürünü geliştirmek ve bu konuda firmaları donanımlı kılmak amacıyla “Hezarfen” isimli ücretsiz danışmanlık hizmetini hayata geçiriyor.
AKİŞMER TTM’nin, bölgede yenilikçilik ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına katkı sağlamak için hayata geçirilmiş bir oluşum olduğu belirtilirken, merkezde, hem üniversite mensuplarına, hem de iş dünyasına tek merkezden teknoloji transfer hizmetleri sunulduğu kaydedildi. AKİŞMER TTM’nin “Hezarfen” adlı eğitim programını bölge firmalarının yararlanmasına sunmaya hazırlandığı bildirildi.
Hezarfen eğitim programları hakkında bilgiler aktaran AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayşe Boztosun, “Hezarfen, KOBİ’lerimizde yenilikçilik kültürünü geliştirmek ve bu konuda donanımlı kılmak amacıyla Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB, Akdeniz Üniversitesi AKİŞMER Teknoloji Transfer Merkezi, Antalya Sanayi ve Ticaret Odası, ANSİAD, OSB ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliği ile Antalya’da yer alan 30 firmaya ücretsiz sağlanacak danışmanlık hizmetidir. Bu ücretsiz eğitimler sayesinde ilgili firma yetkilileri hem yenilikçilik kapasitelerinin artırılması hem de fikri mülkiyet hakları konusunda bilgilenecekler. Uzmanlar, ayrıca birebir firma ziyaretleriyle yenilikçilik kapasitesini değerlendirerek bu kapasitenin artırımı için öneriler sunacaklar” dedi.
Firmaları, rakiplerinden farklılaştırarak onlara önemli bir rekabet avantajı sağlayacak bu ücretsiz etkinliğe katılmaya davet eden Prof. Dr. Boztosun, “Firmalar, internet sayfamızdan (akismer.akdeniz.edu.tr), e-posta göndererek veya telefonla arayarak kolaylıkla ön kayıt yaptırabilirler” diye konuştu.
Kaynak: iha