Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyetin 91’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimizin azmiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir” ifadelerine yer verdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açıklamasında şunları kaydetti:
”Türküyle,Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle verilen destansı mücadelenin sonunda kurulan Cumhuriyet, bu vatan herkesindir, hepimizindir. Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, her zamankinden daha kuvvetli ve emin adımlarla geleceğe yürüyor. Bu yürüyüşte Cumhuriyetimize yapacağımız en büyük hizmet çalışmaktır.”
Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’yı, güçlenen Cumhuriyetin parlayan bir yıldızı haline getirmek için çalıştıklarını belirten Türel açıklamasında, “Proje ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimize yakışır, dünyaya örnek bir kent haline getirmek için çalışıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” sözlerine yer verdi.
Kaynak: iha