Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (AESOB) oda başkanları ile bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) restoranında düzenlenen yemekli toplantıda AESOB’a bağlı oda başkanları ile bir araya gelerek esnaf gruplarının sorun ve taleplerini dinledi. Toplantıya, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Başkanvekilleri Mehmet Ali Alkan ve Adlıhan Dere ile oda başkanları katıldı.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, toplantıya katılarak esnafın sorun, şikayet ve taleplerini bağlı bulunduğu odanın başkanından bizzat dinlediği için Başkan Uysal’a teşekkür ederek, “Muratpaşa Antalya’nın kalbi. Muratpaşa’da pek çok esnaf ve sanatkar var. Toplantımızın bölge esnafı ve sanatkarına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Her meslek grubumuzun ayrı sorunu var. Amacımız sorun ve sıkıntıları en aza indirerek Muratpaşa’nın bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak. Özellikle ustalık belgesi konusunda Muratpaşa Belediyesi’nde esnaf büyük sıkıntı yaşıyor. Bu konuda sizden anlayış bekliyoruz” dedi.
Toplantıda Başkan Uysal’a iletilen sorun ve talepler arasında eski sanayi sokaklarındaki araç yoğunluğu, otopark sıkıntısı, bina altlarında çalışan kaçak işletmeler, taksi duraklarının yenilenmesi, C plakasız taşımacılık yapanlar, yetkisiz ve kimliksiz piyango bileti satanlar, Kaleiçi’ndeki usulsüz pansiyonlar, pazar yerleri, sanayilerdeki doluluk, kaçak fotoğrafçılar, TABDK ruhsatlarındaki vize işlemleri ön plana çıktı.
Tüm başkanları dinledikten soruları da cevaplayan Başkan Uysal, kendisine iletilen sorun ve taleplerle ilgili gerekli notları aldığını ve belediye olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.
Kaynak: iha