Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yılını coşku ve onurla kutluyoruz” ifadelerine yer veren Antalya Ticaret Borsası ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, şunları kaydetti:
”Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk muasır medeniyetler seviyesine Cumhuriyet yönetimiyle ulaşacağımızı işaret etmiş ve iradesini bu yönde kullanmıştır. Kurtuluş mücadelesi vererek bağımsızlığını kazanan Türk milleti 91 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yönetim biçimini Cumhuriyet olarak belirlemiştir.”
İçerisinde bulunduğumuz coğrafyanın kötü bir dönemden geçtiğini bildiren Çandır mesajında, “Bizlerin bugün daha fazla birlikte yaşamaya daha fazla beraber olmaya, daha fazla huzura ihtiyacımız var. Cumhuriyet için daha çok üretmeli, ekonomik olarak daha çok kalkınmalı, üretime yönelik yatırımları daha çok artırmalıyız. Zenginliğimizi daha fazla hakça paylaşmalıyız. İş dünyası olarak biz bu yönde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygularla cumhuriyeti bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını şükran ve saygıyla anıyor, ülkemiz uğuruna canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum“ sözlerine yer verdi.
Kaynak: iha