Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki güvenlik iş birliği faaliyetleri kapsamında Antalya’yı ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Shandong Eyaleti Kamu Güvenliği Müdür Yardımcısı Wang Jincheng ve beraberindeki heyet, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’u makamında ziyaret etti.
İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çin ile 2000 yılında yapılan Kamu Güvenliği Güvenlik İşbirliği Antlaşması dolayısıyla Çin Halk Cumhuriyetinin eyaletleri ile Antalya arasında 2001 yılından itibaren dostluk gezilerinin devam ettiğini belirtti.
Ziyarette konuklarına Antalya ile ilgili bilgiler veren Tonbul, Antalya’nın 19 ilçe ve 650 kilometre sahil şeridine sahip olduğunu ve Türkiyenin 5’inci büyük kenti konumunda bulunduğunu bildirdi.
Yılda 13 milyon yabancı, 2 milyon yerli turistin ağırladığını ifade eden Tonbul, kentte 7 bin polisle güvenlik hizmetlerinin sağlandığını söyledi. Kent güvenliğinin yürütülmesi alanında verilen hizmetler ve uygulanan projeler hakkında da bilgiler veren Tonbul, Çin Halk Cumhuriyeti Shandong Eyaleti’nin güvenlik konusunda yürüttükleri projeler hakkında da bilgi edinmek istediğini belirtti.
Çin Halk Cumhuriyeti Shandong Eyaleti Kamu Güvenliği Müdür Yardımcısı Wang Jincheng ise, iki ülke arasındaki var olan dostluğu daha da geliştirmek istediklerini, ticaret ve ekonominin güçlenmesi adına yapılan işbirliklerinin yanında güvenlik konusunda Antalya Emniyeti’nin tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti. Güvenlik konusunda yardım almak istediklerini kaydeden Jincheng, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’u Çin’de görmek belirterek, ülkelerine davet etti.
Tonbul, ziyaret sonunda Antalya Emniyet Müdürlüğü adına Çin Halk Cumhuriyeti Shandong Eyaleti Kamu Güvenliği Müdür Yardımcısı Wang Jincheng ve beraberindeki heyete Antalya’yı temsil eden hediyeler takdim etti.
Kaynak: iha