Antalya’nın Demre ilçesinde "Kahvaltımı Yaptım, Meyvem Çantamda Projesi" kapsamında Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karabucak İlkokulu’ndaki sınıflara uygulamalı eğitim çalışması düzenlendi.
Uygulamalı eğitim çalışmasına; Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Yorgancı, Demre Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Serap Sinop, Karabucak Ortaokulu Müdürü Adem Kızıltaş, hemşireler Esra Özen, Fatma Zeytinci, öğrenci velileri ve birinci sınıf öğrencileri katıldı. Bir hafta sürecek olan projede, Demre’de bulunan 14 ilkokulun birinci sınıflarındaki 623 öğrenciye eğitim verilecek.
Proje ile ilgili bilgi veren Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal,eğitim ve öğretim gören minik öğrencilerin, ülkenin geleceği olduğuna dikkat çekerek, ’Onların başarısı, sağlıklı bir vücut yapısı ve beyin yapısı ile olacak’, ’Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ atasözünde yola çıkarak, başarılı bir öğrencinin yaşamında bugün hep birlikte kahvaltının önemini, yeterli ve sağlıklı beslenmeyi öğreneceğiz" dedi.
Minik öğrenci ve velilerine slayt gösterim eşliğinde bilgiler veren Demre Halk Sağlığı Sorumlusu Dr. Serap Sinop ise, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsan sağlığında, büyüme çağındaki çocuklarımızın sağlıklı olmasında kahvaltını önemi çok büyüktür. Ne olur sabah çocuklarınızı okula göndermeden 20 dakikanızı ayırın. Onlara sağlıklı kahvaltı yaptırın. Kahvaltıda süt, yumurta, peynir ve sebzeleri hiç eksik etmeyin. Çocuklarınıza kuru üzüm, fındık, kuru incir gibi yiyecekleri mutlaka yedirin. Çocuğuma birkaç lira vereyim, okuldan simit alsın, poğaça alsın, kahvaltısını öyle yapsın alışkanlığına kapılmayın. Çocuklarınızın başarısı, geleceğinin sağlıklı olması buna bağlıdır. Okula giderken çantasına elma, armut gibi mutlaka bir meyve koyun."
Bilgilendirme sonrası etkinliğe katılan öğrenci ve velilerle birlikte kahvaltı yapıldı.
Kaynak: iha