Kepez Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede faaliyet gösteren kasaplar başta olmak üzere tatlı imalathaneleri ve satış yerlerinde denetimlerini artırdı.
Kepez Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki gıda imalathaneleri ve kurban kesim alanlarında yaptığı denetimleri sıklaştırdı. Üretim ve satış alanlarında öncelikle hijyen koşulların sağlanıp sağlanmadığını denetleyen ekipler, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışma koşullarını denetliyor.
Ekipler, kontrol sırasında işletmelerin eksikleri tamamlaması istenirken, bazı işletmelere ihtar yoluyla yazılı olarak sağlıklı ve hijyen koşulları oluşturmaları için süre tanıdı.
Ayrıca ilçede 4 ayrı nokta kurban satış alanı olarak belirlendi. Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 Sokak, Çankaya Mahallesi Atakent Sitesi yanı, Varsak Menderes Mahallesi mezbaha yanı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Varsak Trafo batısı atış poligonu yanındaki boş alanlar, kurban satış yeri olarak belirlendi.
Kepez Belediyesi encümeninde alınan karar doğrultusunda ise 6 ayrı bölge kurban kesim alanı olarak belirlendi. Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Kapalı Pazartesi Pazarı, Varsak Karşıyaka Mahallesi Kapalı Salı Pazarı, Teomanpaşa Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı, Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 Sokak ve Varsak Ayanoğlu Mahallesi Kapalı Perşembe Pazarı’nda kesimler gerçekleştirilebilecek. Ayrıca alanlarda vatandaşlar, kurbanlarını ücretsiz olarak belediye ekiplerine kestirebilecek.
Bayram süresince 24 saat zabıta ekiplerinin vardiya sistemiyle durmaksızın çalışacaklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Amacımız, Kurban Bayramı’nda sağlıklı bir ilçe oluşturmak. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu geçirmesi için belediye olarak her türlü önlemi aldık. Vatandaşlarımız bayram boyunca şikayet ve taleplerini 3105858 numaralı hatta bildirebilirler” dedi.
Kaynak: iha