Antalya’nın Kumluca ilçesinde Cumhuriyet Meydanı’nda yenileme çalışması başlatıldı.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, zemininde yer yer bozulmaların meydana geldiği Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Çetinkaya çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nın zeminindeki granitlerin söküleceğini ve yapılacak düzenlemenin ardından bin 800 metrekarelik meydanın mermerle kaplanacağını belirtti. Cumhuriyet Meydanı’nın yaklaşık 15 yıl önce o günün imkanları dahilinde yapıldığını kaydeden Başkan Çetinkaya, “Meydanda düzenleme çalışması başlattık. Ekiplerimiz çalışmanın yaklaşık bir ay süreceğini belirtiyorlar. Biz biraz gayret ederek bu sürenin daha öne çekilmesini istiyoruz. İnşallah çalışmalar tamamlandığında Cumhuriyet Meydanı çok daha güzel bir görünüme kavuşacak ve ilçemizin çehresi değişecek” diye konuştu.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak çalışmalar nedeniyle meydanın kısmi olarak vatandaşların kullanımına kapatılacağını ifade eden Başkan Çetinkaya, çalışmaların tamamlandığı bölgelerin ise kısmi olarak kullanıma açılacağını söyledi.
Kaynak: iha