Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ve Yönetim Kurulu üyeleri ilçede yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle mağdur olan esnafı ziyaret etti.
Ziyarete MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş’ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü Arslan, Hüseyin Akın, Hakan Akar, Aykut Karasoy, Özgür Taşar, Meclis üyeleri Baykal Özden, Ahmet Bilge Kara ile KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El katıldı. Aşağı Hisar Mahallesi ve Demokrasi Bulvarı’nda bulunan esnafları ziyaret eden MATSO yönetimi esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Ziyaret sonrası açıklama yapan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, yaşanan sel ve su baskınları sonrası ilçede çok sayıda işyerinin zarar gördüğünü belirterek devletin sel mağdurlarına şefkat elini uzatması gerektiğini söyledi. Sel ve su baskınları sonrası meydana gelen zararın tüm ilçe halkını derinden yaraladığını ifade eden Boztaş, "Yönetim olarak zarar gören tüm işyerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Ziyaretlerde vatandaş ve üyelerimizin çok büyük zararları olduğunu yerinde gördük. İş dünyası olarak vatandaşlarımızın yaralarının sarılması için hükümet yetkilerinden destek bekliyoruz. Herkes devletin şefkat elinin kendilerine uzatılmasını bekliyor. Tüm halkımıza ve üyelerimize geçmiş olsun diyerek tekrarının yaşanmamasını temenni ediyorum" dedi.
İlçede metrekareye 335 kilogram yağış düştüğünü hatırlatan Boztaş, "İlçemizin özelikle Aşağı Hisar, Bahçelievler, Aydın evler Mahalleleri ile Lise Caddesinde çok sayıda ev işyerini su basmıştır. Yaşanan sel ve su baskınları sonrasında ilçemizde hayat edata felç olmuş, çok sayıda vatandaş ve üyelerimizin ev ve iş yerinde zarar meydana gelmiştir. Vatandaşlarımız evlerinden kepçelerle kurtarılmış ve sandallarla evlere ekmek taşınmıştır. Manavgat Kaymakamlığı tarafından oluşturulan bizimde içinde bulunduğumuz kriz komitesi tarafından yoğun çalışma gerçekleştirilmiştir. Akşam ve gece geç saatlere kadar çalışmalara iştirak ederek zarar gören halkımızın yanında olabilmek için çaba gösterdik. Suların tahliye edilmesinde ve mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasında emeği geçen Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri ve Manavgat Belediyesi ekipleri ile gönüllü olarak çalışan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kaynak: iha