Kepez Belediyesi’nin 2014 yılı kültür ve sosyal etkinlik programı kapsamında, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nda, “İslam’da Huzurlu Aile” adlı konferans verdi.
Antalyalılar ücretsiz olarak izlediği konferans, 2014 Türkiye Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Birincisi Güzeloba Merkez Cami Müezzini İrfan Keskin’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Müezzin Keskin’nin Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Antalya İl Müftüsü Osman Artan böyle bir gece düzenleyen Kepez Belediyesi’ne teşekkür etti.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, ayetler ve hadisler ışığında aile hayatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof.Dr. Karataş, huzurlu bir ailenin nasıl olacağını ve aile içi iletişimde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Özellikle çocuk yetiştirmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Karataş, “Çocuklarımızı yetiştirirken sağlam karakterli olmasını sağlayın. Çocuğumuza önce dürüstlüğü, adaleti öğretmeniz lazım. Dürüstlükten, çalışmaktan sen ayrılmazsan merdivenleri bir bir çıkarsın. Birileri seni keşfeder saraya layık olursun. Sokakta asla kalmazsın” dedi.
Konuşmanın sonunda ise Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Prof. Dr. Karataş’a çiçek ve plaket takdim etti.
Kaynak: iha