Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan, 3. Olağan Kent Konseyi Seçimli Genel Kurul Toplantısında, Kent Konseyi Başkanlığını Burak Taştan kazandı.
Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Tırpancı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantı, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Toplantıda Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy bir konuşma yaparak, Kent Konseyinin şehrimiz açısından önemine dikkat çekti.
Yapılan Başkanlık seçiminin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Faruk Köksoy konuşmasında; “1.Genel kurul toplantısında da söylediğim gibi, Ardahan sınırda olduğu için şimdiye kadar çeşitli ıstıraplar, çileler, işgaller görmüştür. Bu süreci son 200 yılda Anadolu da çekilen sıkıntılarda, mağduriyetlerde, Ardahan zirvesini yaşamıştır. Tabi ki bu sıkıntıları yaşarken halkımızın, büyüklerimizin hazin hikâyeleri vardır. Çok büyük sıkıntılar çekmişlerdir. Halkımızın bu anlamda fedakârlıkları mücadeleleri aslında destanlaşmıştır ama yazılı olarak, literatürde yeterince yer almamıştır. Ardahan’ın kurtuluş sırasındaki büyüklerimizin çektikleri esaretleri, liderlerin vermiş olduğu mücadeleler takdire sayendir. Liderliklerle birlikte Ardahan da bir kurtarıcı lider bekleme psikolojisi oluşmuş. Ardahan’ın artık bir lider beklentisi içerisinden kesinlikle kurtulması gerekir, her bir fert olarak, her bir STK lideri olarak, her birey kendine güvenerek, Ardahan’ı kurtarma yönünde harekete geçmesi gerekir.
Kendimize saygımız, işyerimize kurumumuza saygımız, şehrimize saygımız ve sahiplenmemiz anlamında bu tür organizasyonlarda STK’lar ön plana çıkıyor. Ardahan’ın gelişmesi için birbirimizi sevmemiz lazım. Sevmemiz için de bahane aramamamız lazım. Kendimize saygımız olmazsa bir başkası saygı göstermez, buradan yola çıkarak Belediye olarak şehrimizde yaptığımız çalışmalara-tesislere de ayrıca sahip çıkmamız lazım.
Kent Konseyi Başkanlığına tekrar aday olmayacağını söyleyen Başkan Köksoy, Başkanlık seçimi hakkında şöyle konuştu; “Kent Konseyimizin kuruluşunda, kurumsallaşma anlamında Belediye olarak bu organizasyona katkı yapmak için aday olmuştum, sizlerde oy birliğiyle başkanlığı layık gördünüz, hepinize çok teşekkür ediyorum. Ancak Şuan yaptığım Belediye Başkanlık görevimde, Ardahan’ın sorunları, sosyal kültürel ve diğer projeleri ile ilgilenmek zorundayım, Bundan dolayı aday olmayacağım. Bu anlamda Kent Konseyine seçilecek Başkanın Ardahan’a hayırlı işler yapacağına inanıyorum. Başkanın bundan sonraki çalışmalarında güzel olumlu Ardahan için faydalı bilgileri-projeleri, Belediyemize ve diğer kurumlara sunacaktır. Ben şimdiden seçilecek olan başkana başarılar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, Burak Taştan ve Osman Yıldız’ın aday olduğu Başkanlık seçiminde, oyların büyük çoğunluğunu alan Burak Taştan, Kent Konseyi Başkanı seçildi.
Kaynak: iha