“Öğrenci merkezli” bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Ardahan Üniversitesi (ARÜ), üniversiteli gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlayacak nitelikteki faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi de (ARÜGEM), ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmayı sürdürüyor.
ARÜGEM yeni eğitim öğretim yılının ilk genel kurul toplantısını 18 Eylül 2014 Perşembe günü gerçekleştirdi. ARÜGEM başkanı Canan Korkmaz, yönetim kurulu ve diğer üyelerin yoğun katılımları ile gerçekleştirilen toplantı da 2014-2015 eğitim öğretim döneminde neler yapılacağı konusunda bilgi alış verişinde bulundu.
ARÜGEM’in toplantısında birçok üye hazır bulundu. ARÜ Yenisey Kampüsü İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen toplantıda, yeni üyelerin kabulü, burs verilecek öğrencilerin seçimi, üye aidatlarının görüşülmesi, ARÜGEM tarafından dönem içerisinde yapılacak sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında kararlar alındı. ARÜGEM yönetim kurulu, bu sene 40 öğrenciye burs verilmesine karar verdi. Burs alacak öğrencilerin danışman hocalarından öğrencilerin maddi durumları hakkında bilgi alacağız ve böylece gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermiş olacak. ARÜGEM üyeleri ayrıca bu yıl her bir öğrenciye 100 TL verilmesini uygun gördü. Toplantı ARÜGEM üyelerinin birlikte çektirdiği fotoğrafla sona erdi.
Kaynak: iha