Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) Başkanlığını yürüten Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te temaslarda bulundu.
ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ilk olarak Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil’i ziyaret etti. Prof. Dr. Ramazan Korkmaz; 550 yıl Osmanlı idaresinde kalan, halen Osmanlı’ya ait tarihi ve kültürel izleri bünyesinde barındıran, Yahya Kemal’in de doğduğu ve ilköğrenimini tamamladığı yer olan Üsküp’te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Korkmaz Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil’e, Ardahan Üniversitesi ve KÜNİB hakkında bilgi sunuldu. Ziyaret sırasında Makedonya’daki yüksek öğrenimin günümüzdeki durumu hakkında ve Türkiye’deki üniversitelerin bölgedeki tanınırlığının artırılmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye’deki üniversitelerin bölgede yüksek öğrenime olan talebi değerlendirmek bakımından etkin stratejiler izlenmesinin yararlı olacağı değerlendirmesi yapıldı. Bu doğrultuda; 14-15 Nisan tarihlerinde Üsküp’te düzenlenecek olan KÜNİB Eğitim Fuarı’nın hem Makedonya’daki hem de çevre ülkelerdeki gençler için önemli fırsatlar sağlayacağı hususunda görüş birliğine varıldı.
Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Üsküp’te eğitim veren Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz’ü ziyaret ederek Balkan Üniversitesi hakkında bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Balkan Üniversitesi’nin başarılı ve nitelikli gelişimini büyük bir memnuniyetle takip ettiğini ifade ederek, “Rektör hocamız Prof. Dr. Şinasi Gündüz’ü bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Ardahan Üniversitesi ve KÜNİB hakkında bilgi verdik. 14-15 Nisan 2015 tarihlerinde Üsküp’te düzenlenecek olan KÜNİB Eğitim Fuarı’nın ne kadar anlamlı bir eğitim hamlesi olacağını birlikte konuşma fırsatı bulduk” dedi. Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz, “Söz konusu fuar bölge için çok önemli bir etkinlik olacak. Balkan Üniversitesi olarak söz konusu eğitim fuarının düzenlenmesinde her türlü desteği vermeye hazırız” diyerek, bu etkinliğin Üsküp’te düzenlenmesine katkı sağlayan KÜNİB heyetine teşekkür etti. Görüşme sırasında, Ardahan ve Balkan Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında protokol imzalanmasına karar verildi. Ayrıca Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündüz, KÜNİB’e üye olmak istediklerini belirtti. KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, bu talebi büyük bir memnuniyetle karşıladığını ve katılım için resmi imza töreninin Mayıs ayında Tebriz’de yapılacak olan 5. Olağan Kongre’de gerçekleşeceğini ifade etti. Prof. Dr. Korkmaz, iki üniversite arasında ortak projeler yürütülmesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin etkin bir biçimde uygulanması konusunda fikir birliğine varıldığını ifade etti.
Üsküp’te son olarak Yunus Emre Enstitüsü’nün Merkezi ziyaret edildi. Rektör Korkmaz burada Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Feyzullah Bahçi ile görüşerek, Yunus Emre Enstitüsü’nün Üsküp’teki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Kaynak: iha