Edinilen bilgiye göre, Makinistliğini Erkan Birsen ve Nezir Gök’ün yaptığı Denizli-İzmir seferini yapan 32260 nolu DMU seti ile işletilen yolcu treni saat 18.48’de Torbalı ilçesi Pancar Tren İstasyonu yakınlarında seyir halindeyken tren dizisinde 2’nci sırasında bulunan 30013 nolu vagon henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı raydan çıktı.

Kazada herhangi bir yaralının olmadığını açıklayan yetkililer, trende bulunan 180 yolcunun kara yolu ile en yakın istasyonlara aktarıldı. Kaza nedeni ile Pancar-Cumaovası tren hattı kapatıldı. Ayrıca Basmane-Ödemiş, Ödemiş-Basmane, Basmane-Söke, Denizli-Basmane, Basmane-Denizli arasından yapılacak olan sekiz seferin yolcuları ise Torbalı-Cumaovası arasında kara yolu ile aktarılacak. Ayrıca raydan çıkan trenin, raya tekrar oturtulması için çalışmalar sürüyor. Çalışmaların son bulması ile tren yolu sabah saatlerinde ulaşıma tekrar açılacak. 

Olayı gören vatandaşlar yaralıların olmadığını, trenin çıkış için hareketlendiği esnasında hızlı olmamasının olası bir faciayı önlediğini aktardı.

Editör: TE Bilişim