Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, başı boş ve gece saatlerinde sahipleri tarafından serbest bırakılan köpeklerin bir sürüye dalarak 5 koyunu telef ettiği iddia edildi.
Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 03.00 sıralarında 75 başlık sürüsünü ovada otlattıktan sonra Çamlık-Laka’da bulunan ağılına götüren Hüseyin Manda’nın koyunlarına başı boş köpekler ile sahipleri tarafından gece saatlerinde serbest bırakılan pitbull, kurt ve kangal cinsi köpekler saldırdı. Çoban Manda, saldırıya uğrayan 5 koyununu kurtarabilmek için köpeklerle mücadele etmesine rağmen başarılı olamadı. Köpekler 3 koyunu boğazlayarak telef ederken, 2 koyunu ise ciddi şekilde yaraladı.
Tek geçim kaynağı olan koyun ve kuzuları kurban pazarında satarak üç-beş kuruş kazanmayı umduğunu söyleyen evli ve bir çocuk babası Hüseyin Manda, “Daha önce de sokak köpekleri ve sahipleri tarafından başı boş bırakılan köpekler başka çobanların sürülerine saldırmıştı. Defalarca kaymakamlık, emniyet, belediye ve tarım müdürlüğüne şikayette bulunulmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Ben şimdi ne yapacağım? Çoluk çocuğumun rızkı olan koyunlarımdan 5’i telef oldu. Benim zararımı kim karşılayacak?” diye sordu.
Köpeklerin parçaladığı koyunların 2’sinin gebe olduğunu anlatan çoban, “Ağılımın çevresinde benim de beslediğim köpekler var. Hayvanların itlaf edilmesine karşıyım, ama sonuçta biz çobanların tek geçim kaynağı bu koyunlar” diye konuştu.
Kaynak: iha