Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, düzenledikleri “Şafak Operasyonu” ile 11 ayrı hırsızlık olayına karışan faillerden birini yakaladı.
Edinilen bilgiye göre, 2 ay içerisinde Bilecik merkezde çok sayıda hırsızlık olayının gerçekleşmesi üzerine Asayiş Şubesi ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Hırsızlık olaylarının gerçekleştiği ikametlerin aynı bölgede bulunması, müstakil ve gelir düzeyi yüksek vatandaşların yaşadığı bölgeler olması daha önceden keşif çalışması yapılmış olabileceği düşüncesini ortaya çıkardı. Ayrıca bazı ikametlere aynı tarihlerde zincirleme şekilde, akşam 19.00-23.00 saatleri arasında giriliyor olması, genel itibariyle villa tarzı, bir ve ikinci katların balkon veya alt katlarda bulunan PVC kapılarının zorlanarak içeri girilmesi, evlerin giriş kapılarının arkadan sürgülenmek suretiyle ev sahiplerinin içeriye girmelerinin önlenmesi, özellikle değerli ziynet eşyaları ve nakit paraların çalınması, değerli eşya bulunamadığında taşıması kolay saat, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi eşyaların çalındığından bahisle hırsızlık yönteminin aynı olduğu tespit edildi.
ZANLILARIN YÜZLERCE SABIKASI VAR
Bu tespitler üzerinde duran Asayiş Şubesi ekipleri, hırsızlık yapılan ikametleri uzaktan da olsa görebilecek kameralardaki görüntüleri inceledi. Yapılan incelemelerde belirlenen belirlenen bir aracın yapılan sorgu ve araştırmada, oto kiralama şirketine ait olduğu ve 34 plaka aracın gerçek plakası ile hırsızlık olayının şüphelisi olabileceği değerlendirilen M.D. (31) isimli şahsa kiralandığı anlaşıldı. Şahıs, otomobile sahte plaka takarak Eskişehir’de de hırsızlık olaylarına karıştığı, yapılan araştırmalarda aracı, şüpheli F.D. (29)’nin kullandığı, beraberinde diğer şüpheli Y.K. (37)’nın bulunduğu anlaşıldı. Bilecik Yenipazar ilçesinde ikamet eden Y.K. (37)’nın yakın akrabası Bilecik Ertuğrulgazi mahallesinde, hırsızlık olaylarının gerçekleştiği bölgede ikamet ettiği anlaşıldı. Bu sebeple şüpheli Y.K. (37)’ nın ikametten hırsızlık olaylarını bu bölgede keşif yaptıktan sonra diğer suç ortakları olan F. D. (29), M.D. (31) ve E.S. (27) ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu anlaşıldı. Zanlıların, 180 adet sabıka dosyası ve 14 ayrı suçtan arama kaydı bulunan F. D. (29) ve M.D. (31) ile 3 adet sabıka kaydı bulunan E.S. (27), 25 adet sabıka kaydı bulunan Y.K. (37) isimli şahıslar olarak tespit edilmiştir. Hırsızlık olaylarının şüphelilerinden Y.K. (37) bugün sabaha karşı gerçekleştirilen “Şafak Operasyonu” kapsamında yakalanarak adli mercilere sevk edildi.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, aydınlatılan diğer hırsızlık olaylarının şüphelileri ile ilgili, yurt genelinde bulunmaları muhtemel illerde yakalama çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürülmekte olduğu belirtildi.
Kaynak: iha