“Orduya kumpas” iddialarına ilişkin soruşturmada ifade veren Çetin Doğan “Balyoz kumpasını kurarak tutuklu yargılanmama neden olan, suç örgütü faaliyeti kapsamında iftira ve hürriyeti tahdit, sahtecilik suçlarını işleyen kişilerden şikayetçiyim” dedi. Doğan, Balyoz soruşturmasının gazeteci Mehmet Baransu’nun 29 Ocak 2010’da 19 adet CD’yi savcılığa teslim etmesinden çok önce başladığını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın, "Mili orduya kumpas kuruldu" sözleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Balyoz davasında 20 yıl hapse çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan savcılığa yaklaşık 3 saat ifade verdi. Sabah saatlerinde avukatı ile birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen Doğan, savcı Gökalp Kökçü’ye şikayetçi sıfatı ile ifade verdi.
İfadesinde Balyoz soruşturmasının gazeteci Mehmet Baransu’nun 29 Ocak 2010’da 19 adet CD’yi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etmesinden çok önce başladığını belirten Doğan, “Soruşturma bu tarihte başlatılmış gibi gösterilmiş ise de iddianamenin şüpheliler bölümünde bazı şüphelilerin ikametgah adresleri güncel olmayıp eski adresleridir. Bu husus soruşturmanın Balyoz CD’leri tesliminden çok önce başlatıldığını ve bu soruşturmanın bir kumpas olduğunu ortaya koymaktadır” dedi.
Balyoz soruşturması sırasında kolluk güçlerinin hazırladıkları fezleke ve tespit tutanaklarının gerçekleri çarpıttığını, somut delillerin ortadan kaldırıldığını ve bir kısmının saklandığını öne süren Doğan, “Kolluk güçlerinin hazırladıkları fezleke ve tespit tutanakları iddianamede değişikliğe uğramadan yer almış, neredeyse iddianamenin tamamını oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.
“TEM, TERÖR ÜRETME MERKEZİ HALİNE GELDİ”
Terörle Mücadele Şubesi’nin (TEM) terör üretme merkezi haline geldiğini söyledikten sonra hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kaydeden Doğan, “Dava esnasında bir ara bu konuları ortaya koyduktan sonra yapılan hukuksuzluklardan yakınarak TEM Şubesi’nin terör üretme merkezi haline geldiğini belirttim. Bu nedenle hakkımda suç duyurusunda bulunuldu. Yargılama sonucunda söylediklerimi kanıtladığım için beraat ettim” dedi.
Doğan, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin sahte belge çetesinin içerisinde yer aldıklarını iddia ederek, “Balyoz belgesi ve seminer arasında ilişki kurmak için seminer ses kayıtlarındaki kimi ifadelere sahte dijital balyoz belgelerini serpiştirmişlerdir. 100 kusur gerçek belge ile 100 kusur sahte Balyoz belgesi ile harmanlanmıştır. 3 gün süren seminerin ses kayıtları 200 sayfa tutmaktadır. Bu ses kayıtlarını inceleyen 2 polisin binlerce belgeyi 2 günde incelemesi olanaksızdır” şeklinde ifade verdi.
“YURT ATAYÜN TÜBİTAK RAPORUNDAKİ TESPİTLERİ ÇARPTIRDI”
Soruşturma tarihinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesi Müdürü olan Yurt Atayün’ün 1’inci TÜBİTAK raporundaki tespitleri çarptırarak tespit tutanağına dönüştürdüğünü ileri süren Doğan, “11 No’lu CD içinde yer alan TGB’nin kuruluş yılı 2006’dır. Yurt Atayün tarafından 2006 yılında kurulan TGB yerine ısrarla 1997 yılında kurulan TGBD (Türkiye Gençlik Birliği Derneği) ile ilgili savcılığa bilgi verilmiştir. 2003 yılında oluşturulduğu söylenen Balyoz Harekat Planı içinde 2006 yılında kurulan TGB’nin yer alması kurulan kumpasın delilidir. Yurt Atayün tarafından bu gerçeğin üzeri örtülmüştür” ifadelerini kullandı.
Savcılık ifadesinde, soruşturmada görev alan kolluk görevlileri ile Fethullah Gülen cemaatinin ilişkisinin bir gazetede yer alan 22 Ocak 2010 tarihli yazıda gösterildiğini belirten Doğan, gazetenin bu tarihli yazısındaki değerlendirmenin 25 Haziran 2010 tarihli kolluk güçlerince hazırlanan tespit tutanağında aynen yer aldığını söyledi. Doğan, “Suçlamalara dayanak oluşturan dijital dokümanların 1. Ordu Komutanlığında oluşturulup oluşturulmadığı konusunda 1. Ordu Askeri Savcılığı tarafından bilirkişi raporu hazırlandı ancak bu raporda sahte dokümanların 1. Ordu bilgisayarında oluşturulmadığı tespiti yer aldı. Askeri savcılık raporu İstanbul Başsavcılığına ulaştırılmak üzere polis memurları N.A ve H.Y.’ye teslim edilmesine karşın soruşturma dosyasına girmedi ve delil karartıldı. Bu raporun hakim Ömer Diken tarafından delil beyanlarında yer almaması kötü niyetliliği ortaya koymaktadır” dedi.
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sahte dijital verilerle Balyoz kumpasını kurarak tutuklu yargılanmasına neden olan suç örgütü faaliyeti kapsamında iftira ve hürriyeti tahdit, sahtecilik suçlarını işleyen, şikayet dilekçesinde isimlerini bildirdiği tüm şüphelilerden, ifade sırasında sicil numaralarını bildirdiği kolluk görevlilerinden şikayetçi olduğunu belirtti.
Kaynak: iha