Zonguldak’ta dalgaların arasında 2 kişi gören vatandaşlar polise haber verdi. Alarma geçen polis ekipleri saatlerce 2 kişiyi aradı.
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde akşam saatlerinde deniz kenarında manzara izleyen bir grup dalgaların arasında bot üzerinde iki kişinin olduğunu fark etti. Şiddetli dalgaların arasında cep telefonu ışığı ile yardım istedikleri iddia edilen 2 kişi için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi harekete geçti.
İhbarın ardından hemen olay yerine giden deniz polisi şiddetli dalgaların arasında yardım istediği iddia edilen 2 kişiyi aradı. Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise sahil kenarından arama çalışmalarına destek verdi. Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin arama çalışmalarını bizzat yönetti.
Aramalar sonuçsuz kalırken, şiddetli dalga, fırtına ve havanın kararması ile birlikte arama çalışmaları bir süre sürdürüldükten sonra sona erdirildi.
Olayı polise ihbar eden vatandaşlar, “Küçük bir sandal veya bottu. Burada akşam 6’da arabayı çektik. Denizi seyredelim dedik. Karartıda gördüm. Arkadaşıma korkunç deniz var dedim. Burada sorun var dedim. Farları yakıp söndürdük, oradan cep telefonu ile bize imdat çağrısı geldi. 155’i aradık. Sahil Güvenliği aradık. İki kafa gördük. Çok uzakta gördük. Tekne olduğunu zannetmiyorum. Bot gibi küçük bir şeydi” dedi.
Kaynak: iha