Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başlayan bisikletli "Martı Timi", Denizli’nin en ücra yerinde dahi vatandaşlara bisikletle ulaşarak yardım etmeye çalışacak.
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde yeni kurulan bisikletli Martı Timi için tören düzenlendi. Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, diğer protokol üyeleri ve Martı Timi katıldı. Denizli’de yeni kurulan tim için emniyet bünyesine 10 adet bisiklet alındı.
Genç polislerden oluşan Martı Timi, girilemeyen dar sokak ve bölgelere bisikletleri ile giderek olaylara müdahale edecek. 10 kişiden oluşan Martı Timi’ne ilerleyen dönemlerde daha fazla bisiklet alınacağı ve sayının artırılacağı kaydedildi.
Törende konuşan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli’nin asayiş yönünden sıkıntı yaşamaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Motorlu timlerimiz faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürüyor. Bugünden itibaren ise Denizli’de bisikletli Martı Timi görev yapacak. Bu timlerimiz de suç ve suçu önlemedeki yerini aldı. En iyi şekilde görevlerini yapacaklarından şüphem yok. Denizli Emniyeti olarak asayişin sağlanması noktasında her yerde en iyi şekilde görev yaparak Denizli’yi daha güvenli bir kent haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Yarın bugünden daha huzurlu olacak" dedi.
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise "Denizli’deki güvenlik güçlerimiz ilimizdeki asayişin sağlanması noktasında büyük bir görev aşkıyla çalışıyor. Polis ve jandarmamız çağın gerekleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapıyor. Bu sayede de suç ve suçluların yakalanması ve önlenmesi için iyi sonuçlar elde ediyoruz. Ben martı timlerine görevlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Martı Timi ile fotoğraf çektirirken, Vali Kocatepe ve Emniyet Müdürü Mevlüt Demir bisikletlerin sirenin çaldı.
Kaynak: iha