Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde polisin yaptığı yol uygulamasında ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan araç, uzun süren kovalamaca sonucunda yakalandı. Araçta 4 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, 48 P 6140 plakalı hafif ticari araç, Yeşilyurt Mahallesi Veysel Karani Caddesi üzerinde rutin trafik kontrolü yapan ekiplerce durdurulmak istendi. Trafik polislerinin ‘dur’ ihtarına uymayan ve uygulama noktasından hızla kaçan aracın peşine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi takıldı. Adnan Menderes Bulvarı üzerinden şehir merkezine giren araç, uzun süren kovalamanın ardından Dulkadiroğlu Caddesi ile Göktürk Caddesi’nin kesiştiği kavşakta ara sokakta sıkıştırıldı. Yapımı devam eden bir inşaat çevresinde çok sayıda polis otosu tarafından çembere alınarak durdurulan aracın sürücüsü H.A. gözaltına alındı.
Araçta yapılan aramada çeşitli markalarda 4 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araç, inceleme yapılması için emniyete götürüldü. Olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Kaynak: iha