Gaziantep’te olay çıkardığı ileri sürülen ve linç edilmek istenen Suriyelileri polis yoğun güvenlik önlemleri altında mahalleden tahliye etti.

Edinilen bilgiye göre Karayılan Mahallesi Zeynel Abidin Caddesi üzerindeki bazı ev ve iş yerlerinde ikamet eden Suriyeliler akşam saatlerinde mahalleli bir gençlerle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine toplanan mahalleli Suriyelileri linç etmek istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen polisler takviye ekip istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis öfkeli kalabalığı bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Mahalleyi ablukaya alan polis Suriyelilerin kaldığı ev ve iş yerlerine kimseyi yaklaştırmadı. Öfkeli kalabalık Suriyelilerin mahalleden çıkarılmasını isteyerek dağılmadı. Çevik Kuvvet ekiplerinin de gelmesiyle güvenlik önlemlerini artıran polis Suriyelileri tahliye etmek için operasyon başlattı. Suriyelileri kaldıkları ev ve iş yerlerinden yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarmaya çalıştı. Eşyaları ile birlikte çıkan 25 Suriyeli mahalleden ekip otolarıyla tek tek çıkarıldı.

Karayılan Mahalle Muhtarı Mehmet Kılınç ve mahalle sakinleri Suriyelilerin gençlerle sürekli kavga ettiğini ileri sürerek, “Buradaki Suriyeliler savaştan kaçarak ülkelerini terk edip buraya sığındılar ama burada bizim huzurumuzu kaçırıyorlar. Yetkililerin bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Kadınlarımız gençlerimiz artık sokağa çıkamaz oldu. Biz onlara yardımcı olmak isterken onlar mahallenin huzurunu kaçırıyor. Devletimiz güçlü ve buradaki Suriyelileri de diğerleri gibi kamplara götürsünler ve orada barındırsınlar. Bunları burada istemiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istedi.
Suriyelilerin mahalleden tahliye edilmesi üzerine öfkeli kalabalık sessizce dağıldı.
(İHA)
Kaynak: iha