Hasan Ferit Gedik davasının 7. duruşması, Kartal Anadolu Adliyesi’nde alınan yoğun güvenlik önlemleri altında devam ediyor.
Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin açılan davanın 7. duruşması, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde görülmeye başlandı. Polis, 6. duruşmada çıkan olaylardan dolayı, mahkemenin görüldüğü duruşma salonu ve etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmanın görüldüğü salona Hasan Ferit Gedik’in birinci derece yakınları dışında kimse alınmazken, bir grubun Gedik’e destek amacıyla adliye önünde afişler eşliğinde sloganlar attığı görüldü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal yoğun güvenlik önlemlerine tepki göstererek, "Duruşmalar Anayasamız gereği halka açıktır ama gördüğünüz gibi şu anda vatandaşlar yargılamanın yapıldığı koridora hiç alınmıyor. Koridorda kuş uçmuyor ve hatta siz basın mensupları da koridora çıkmak istediği zaman daha önce de şöyle bir uygulama yaptılar burada, ’Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adliyede bulunan basın mensupları dışında, dışarıdan gelen basın mensuplarını almıyoruz’ dediler. Yani basın mensupları arasında da bir ayrımcılık yapıldı. Bu müracaatımız sonucunda basın mensuplarımız koridora alındı” dedi.
Duruşma salonunun kilitli olduğunu söyleyen Tanal, "Şöyle kapıyı 2 kere tıklattığınız zaman içeride kapıyı açıyorlar. Yani kapalı kilitli duruşma salonunda yargılama yapılmaktadır. Bu da dünyada bir ilktir. Burada güvenlik gerekçesi deniyor. Çetenin yakınları duruşma salonuna bıçak ile girmişlerdi. Bu kadar didik didik aranan yerde nasıl oldu da bu çete yakınları bıçakla duruşma salonuna girdi? Ancak içeride avukatlara ve mağdur yakınlarına bu çeteciler saldırdığı zaman bıçakla yakalandı” ifadelerini kullandı.
(İHA)
Kaynak: iha