Antalya'da yaşanılan olayda bu kadarına da pes diyeceğiniz türden Antalya’da 15 yıldır sabit telefon kullanan esnaf Gökhan Yıldız, Türk Telekom abonesiyken gelen telefonla, başka bir telekomünikasyon şirketine geçişinin sağlandığını ve numarasından 1 ayda 400’e yakın arama yapıldığını belirterek şikayetçi oldu.

Gıda şirketi olan Gökhan Yıldız, 2 ay önce telefondan arandığını belirterek, ’Türk Telekom şekilde algıladığım bir telekomünikasyon yetkilisi telefonda benden kimi teyitler istedi. Ben de alıcı yoğunluğundan, görüşmenin bir an önce bitmesi için söylenenlerin tümüne ’Evet’ cevabı verdim. 45 gün sonra adresime postayla ismi geçen telekomünikasyon şirketi ile sözde yaptığım anlaşmanın belgeleri ve görüşmelerimizin dökümü geldi. Ben işyerimi saat 22.00 civarlarında kapattığım durumda ve ofisimde faks olmamasına karşın, dökümlerde bazıları gece yarıları olmak üzere belde içi ve belde dışı numaralara faks çektiğim görülüyordu. Bunu sormak için Türk Telekom’a gittiğimde ikinci kere şoke oldum’ dedi.

SAHTE İMZA KULLANILMIŞ

Türk Telekom görevlisinin geçen ay itibariyle kendi aboneleri olmadığını, belgelerde ismi geçen telekomünikasyon firması ile sözleşme imzaladıklarını söylediğini aktaran Gökhan Yıldız, ’Türk Telekom görevlisinin uyarısı ile telekomünikasyon firması ile sözde yapmış olduğum anlaşmada benim yerime imza atıldığını başkalık ettim. Kimlik bilgilerimin bulunduğu Sabit Telefon Hizmet Talep Formu’nda adımın üzerine düzmece imza atılmış.

FATURA İNANILMAZ!

Üstelik yapmadığım görüşmeler nedeni ile de bana 600 TL sularında bir faturanın da geleceğini öğrendim. Bunun üzerine, sözleşmenin iptali için ismi geçen telekomünikasyon firmasına faks geçtim. Ayrıca, hakkımı hukuki şekilde da arayacağım. Benim yerime bazıları düzmece form dolduruyor ve hattımın üstünden değişik numaralara faks geçiyor. Bunun takipçisi olacağım’ diye konuştu. 

BAŞKAN GÜNDÜZ: KAMU VE KİŞİYE ÖZEL SUÇ İŞLENMİŞTİR

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, bu çeşitli olaylarla fazla fazla karşılaştıklarını belirterek, ’Telefonla sözleşme yapılamaz. Bu vatandaşımızın imzasının taklit edilmesi tam olarak dolandırıcılığa girer. Burada hem kamu, hem de insana işlenmiş suç vardır. Vatandaşlarımız bilmedikleri müessese ve kuruluşlarla telefonda konuşma yapmasın. Yüz yüze görüşme istek etsinler. Türkiye’de kanun arayışı fazla fazla problemli. Yasalar tüketiciyi koruyor lakin kanun uygulayıcılar bunu ne yazık ki tüketici lehine kullanamıyor’ dedi

Editör: TE Bilişim