Fethiye’de bir İngiliz turistin yolunu keserek gasp eden iki zanlı için 10 ile 15 yıl arasında hapis istendi.
Geçtiğimiz Eylül ayında Fethiye’de meydana gelen olayda, gece evine dönmekte olan 52 yaşındaki Stephen Phılıp Hosıer’ın yolunu kesip yere yatıran ve üzerindeki para, cep telefonu, saat ve yüzüğü alıp kayıplara karışan Oğuz K. (19) ile Celal E. (21), Fethiye Asayiş Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak adliyeye teslim edilmişti.
Tutuklanan 2 şüpheli Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Zanlılar Oğuz K. ve Celal E. için, birlikte yağma suçu işledikleri iddiasıyla 10 ile 15 yıl arasında hapis cezası istendi. İddianamede Stephen Phılıp Hosıer’ın gece evine dönerken şüpheli Oğuz K. tarafından yere düşürüldüğü, Celal E.’nin de gözcülük yaptığı, Hosıer’ın kol saatinin, sol el parmağındaki altın yüzüğün, sol arka cebinde bulunan 70-80 TL civarındaki paranın, cep telefonunun, ev anahtarı, sigara ve çakmağının zanlılar tarafından alındığı, Oğuz K. ve Celal E.’nin yatmak amacıyla kullandıkları odada turistin saat, telefon ve anahtarının bulunduğu, Celal E.’nin üst aramasında ise iç çamaşırından çıkardığı altın yüzüğü polislere teslim ettiği kaydedildi.
Şüphelilerden Oğuz K.’nın mahkemede yaptığı savunmada, turistin yolda kendisini durdurduğunu, esrar maddesi istediğini, kendisinin de verdiğini ancak turistin para yerine saat, yüzük ve telefon verdiğini söylediği öğrenildi. Celal E.’nin ise kendisinin olayla ilgisi olmadığını, evde uyumakta olduğunu, sabaha karşı Oğuz K.’nın yanına geldiğini, hediye olarak yüzük verdiğini, yüzük parmağına olmayınca iç çamaşırına sıkıştırdığını iddia ettiği ifade edildi.
İngiliz turist duruşmaya katılmazken, bazı tanıklar da dinlendi. Duruşmanın ileri tarihe ertelenmesine ve iki şüphelinin tutukluluğunun devamına karar verildi.
Kaynak: iha