Şişli’de, bir apartmanın girişindeki doğalgaz kutusu alev alev yandı. Yangın paniğe neden olurken itfaiye ekipleri apartman sakinlerini tahliye etti.
Olay, saat 08.30 sıralarında Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz bilinmeyen bir nedenle apartmanın önündeki doğalgaz kutusu alev alev yanmaya başladı. Yangını gören mahalleli kendilerini sokağa attı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolu kapatarak güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri doğalgaz vanası açık olduğu için müdahale edemedi. Ardından olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri mahallenin doğalgaz vanası kapattı. Doğalgazın kapatılmasıyla birlikte yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yangını sürdürdü. Bu sırada yangının, çıkış noktasının hemen yanında bulunan bir apartmana sıçrama ihtimali üzerine apartman sakinleri tahliye edildi.
Yaşadığı apartmanın önündeki alevleri gören bir kadın, çocuklarının içeride olduğunu zannederek panik halinde apartmana girmeye çalıştı. İtfaiye ekipleri panikleyen kadını sakinleştirerek apartmandan dışarı çıkardı.
Doğalgaz yangınının, elektriğin kontak yapmasından kaynaklandığını söyleyen Haydar Koç isimli bir vatandaş, “Sabah azıcık bir ateş vardı. Doğalgaza elektrik gelince kontak yaptı. Elektrik bir gelip bir gidiyordu. Bu nedenle kontak yaptı. Orada doğalgaz kutusu var. Yanan doğalgaz, elektrikle alakası yok. Evde çocuklar vardı. Hepsini çıkardık. Yaklaşık bir saattir yanıyor” dedi.
Yangın söndürüldükten sonra polis ekipleri kapatılan trafiği kontrollü bir şekilde açtı. İGDAŞ ekipleri yangının çıkış nedenini araştırmak için çalışma başlattı.
(İHA)
Kaynak: iha