Kayseri’de Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda toplam 26 hırsızlık olayı aydınlatılırken, 8 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, ilk olarak 28 Ekim ve 20 Kasım tarihleri arasında 4 iş yerinden hırsızlık, 3 iş yerinden hırsızlığa teşebbüs, 7 oto hırsızlığı ve bir motosiklet hırsızlığı olayı meydana geldiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda S.K., D.I. ile S.B. ve M.U.’nun yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Yapılan çalışmada 37 adet cep telefonu, 300 paket sigara ele geçirildiği kaydedildi.
16 Ekim ve 15 Kasım tarihlerinde 11 adet oto hırsızlığı meydana geldiği öğrenildi. Meydana gelen olaylarla ilgili yapılan çalışmalarda Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından O.A. ve C.I.’nın oto teypleri, hoparlörler, woofedlar ve çeşitli elektronik eşyalar ile yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
20 Kasım’da Anbar Mahallesi’nde bir iş yerinin kasasından 115 bin TL’nin çalınması ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, M.K. ve N.Ö.’nün çalınan para ile birlikte Bingöl’de yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Yetkililer, gözaltına alınan zanlıların çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiğini kaydetti.
Kaynak: iha