Kadıköy’de Caferağa Dayanışma Platformu’nun kullandığı tarihi binayı polis demirle kaynak yaparak kapattı. Binanın önünde toplanan eylemcilerden kırmızı elbiseli bir kadın tepkisini dans ederek gösterdi.
Kadıköy Hacı Şükrü Sokak’ta 24 numaralı tarihi binayı kullanan Caferağa Dayanışma Platformu üyeleri, sabah saatlerinde polisin kapıyı demirle kaynak yaparak kapatmasını eylem yaparak protesto etti. Sokağın başında polisin yolu kestiği yerde toplanan eylemciler, davul çalarak dans etti. Eylemcilerden kırmızı elbiseli bir kadın polisin önünde dans ederek tepki gösterdi.
Binanın içerisindeki eşyaları bir araca yükleyen polis, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Polisin gitmesiyle birlikte eylemciler sloganlar atarak tarihi binanın önüne kadar yürüdü. Binanın kapısının demirle kaynak yapılarak kapatıldığını gören eylemcilerden kırmızı elbiseli bir kadın dans ederek durumu protesto etti. Kırmızı elbiseli kadın, binanın demir korkuluklarına tutunarak çığlık attı, daha sonra ağladı.
Dans ederek tepkisi gösteren Dans Sanatçısı Gonca Gümüşayak, “Caferağa mahallemizin evi, ben de duyarlı bir insanım. Aslında bu yaptığım dansı pek çok meydanda yapıyorum. Özgürlük için hareket eden insanların hareketlenmiş, bedenlenmiş hallerini canlandırıyorum. İlhamım onlar, ben sadece etkilendim. Mahalle evine biz daha sonrada çiçekler ekeceğiz, belki başka yerlere de ekeceğiz, başka gökyüzüne açılacağız. Burası kapatılır başka yer olur fark etmez” dedi.
Eylemciler daha sonra binanın önünden sessizce ayrıldı.
Kaynak: iha