Çorum’un Osmancık ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin şarampole uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişide yaralandı.
Kaza, Kalinse Mevkii’nde meydana geldi.Edinilen bilgilere göre, 06 BBH 87 plakalı aracı ile İstanbul’dan Kastamonu’ya gitmek üzere yola çıkan Ahmet Ayanoğlu (73) D-100 karayolunda Kastamonu yol ayrımını fark edemeyerek Çorum’un Osmancık ilçesine geldi. Osmancık’ta kısa bir molanın ardından Kastamonu’ya gitmek üzere tekrar yola çıkan Ayanoğlu, yönetimindeki otomobil Kalinse mevkiine geldiği sırada sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu banketten düştü. Stabilize alanda yaklaşık 50 metre ilerleyen otomobil daha sonra şarampole yuvarlandı. Kazanın ardından ön tarafı hurdaya dönen otomobilde buunan sürücüsü Ahmet Ayanoğlu ve araçta yolcu olarak bulunan ablası Zeliha Başkos (74) araç içinden yaralı olarak çıkarıldılar.
Yaralı sürücüye olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yaklaşık 40 dakika kalp masajı yapıldıktan sonra kardeşi ile birlikte Osmancık Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sürücü Ayanoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazesi Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Ayanoğlu’nun direksiyon başında kalp krizi geçirdiği tahmin ediliyor.
Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Kaynak: iha