Tunceli-Erzincan karayolunda meydana gelen trafik kazasında Pülümür Çayı’nda kaybolan 3 yaşındaki Cümeysa Kavus’u arama çalışmaları üçüncü gününde devam etti. Çalışmalarda Cümeysa’nın ayakkabılarından biri olay yerinden 5 diğeri de 8 kilometre ötede bulundu. Tunceli Valisi Osman Kaymak da çalışmaları yerinde incelerken, Tunceli, Elazığ ve Erzincan’dan gelen arama kurtarma ekiplerinin Pülümür Çayı’ndaki çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara, Bekir Yoltay isimli vatandaşın kullandığı Drone helikopteri de havadan destek verdi.
Tunceli-Erzincan karayolunda özel bir aracın Pülümür Çayı’na uçması sonucu kaybolan 3 yaşındaki Cümeysa Kavus’u bulmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bugün sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalara, Elazığ ve Erzincan’dan gelen ekipler de destek verdi. Gün boyunca yaklaşık 45 kilometrelik alanda su altı ve kıyı taraması yapan ekipler, Cümeysa’ya ait ayakkabılara ulaştı. Minik Cümeysa’ya hala ulaşılamazken, Tunceli Valisi Osman Kaymak da çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Çalışmalara ilişkin bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Değirmenci, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, “Genelde dalgıçların yanı sıra kıyı araması yapıyoruz. Pülümür Çayı’nın debisinin yüksek olması ve suyun bulanıklığı çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Yaklaşık 50 kişilik ekibin katıldığı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Drone isimli helikopterle arama çalışmalarına destek veren Bekir Yoltay ise, “Üç gün önce kaybolan kardeşimiz için buradayım. Ben de bu hava aracı ile il afet müdürlüğü ekiplerine görüntü alarak katkı sunmaya çalışıyorum. İnşallah bir an önce bulunur ve ailesinin acısı da bir nebze de olsa hafiflemiş olur” diye konuştu.
(İHA)
Kaynak: iha