İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kartal, Fatih ve Şişli’de hava destekli operasyon düzenlendi. Polis kamerasına yansıyan operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kartal içesinde uyuşturucu ticareti yapan 40 şahsa ait 33 ayrı yere eş zamanlı operasyon yaptı. Helikopterin havadan destek verip yönlendirdiği operasyona Çevikkuvet, Özel Harekat ve Kartal İlçe emniyet ekiplerinin polisleri katıldı.
Tespit edilen 33 ayrı yere yapılan operasyonda iş yerleri ve evler polisler ve köpekler tarafından didik didik arandı. Yapılan aramalarda 140 gram hint keneviri bitkisi, 3 adet ekstacy hap, 10 gram kubar esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ve 16 fişek ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan M.K, D.C, Ö.S.C, Y.A, M.A, ve N.B isimli şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bir diğer uyuşturucu operasyonu ise Fatih’te gerçekleşti. Uyuşturucu sevkiyatı yapan bir aracı takibe alan Narkotik polisi, alınan güvenlik önemlerinin ardından operasyon için düğmeye bastı. Durdurulan araçta yapılan aramada 4 kilo kokain ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan araç sürücüsü C.Ç isimli şahıs mahkeme tarafından tutuklandı.
Narkotik ekipleri, bir diğer operasyonda ise uluslararası uyuşturucu kaçakçılarına darbe vurdu. Nijerya uyruklu 3 kişinin Türkiye’ye midesinde uyuşturucu getirdiği ihbarını alan polis, çalışma başlattı. Zanlıların Şişli’de kaldığı bilgisi alan polis, harekete geçti. Yapılan operasyonda 222 adet kapsül halinde 2 bin 209 gram kokain ve 3 adet şeffaf poşet içerisinde de 460 gram kokain ele geçirdi. Zanlılarda üzerinde yapılan aramada uyuşturucu ticaretinden elde edilen 4 bin 200 dolar para da bulundu. Göz altına alınan Nijerya uyruklu J.O, J.J.O ve Uganda uyruklu S.N.N sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkiye’ye uyuşturucu madde sokmaya çalışan Sırbistan uyruklu Z.N. adlı bir şahıs Narkotik polisinin operasyonu ile yakalandı. Zanlının valizinin gizli bölmesinde yapılan aramada 3031 gram metamfetamin ele geçirildi. Gözaltına alınan Z.N yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: iha