Çatalca’da bir fabrikada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan 23 yaşındaki genç, fabrika bahçesindeki 5 Alman kurt köpeğinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan özel güvenlik görevlisi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olay, dün sabaha karşı 06.00 sıralarında Çatalca’da bir fabrikada meydana geldi. İddiaya göre, çalıştığı fabrikada devriye görevi yapan 23 yaşındaki S.Ç. isimli özel güvenlik görevlisine fabrika bahçesindeki 5 Alman kurt köpeği saldırdı. Fabrikada görevli diğer güvenlik görevlisi arkadaşı tarafından bulunan S.Ç. olay yerine çağrılan ambulansla Çatalca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen S.Ç. yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Yeni evli olduğu öğrenilen S.Ç’in cenazesi, Kiptaş 1.Etapta Ş. Akıncı Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Silivri Yeni Mezarlık alanında toprağa verildi.
Olay hakkında bilgi veren çevre esnafından Kamuran Çakır, “Dünkü duyduğumuz olayda güvenlik görevlisini parçalıyor. Ve bundan önceki olayları da biliyoruz. Bir kız kardeşimize de daha önce saldırdı. 12 yaşlarında bir kız çocuğuydu ama ölüm olmadı” dedi.
Güvenlik görevlisinin dolaşırken saldırıya uğradığını duyduklarını ifade eden Çakır, “Dolaşırken köpeklerin saldırısına uğradı. Burada devriye geziyormuş. Bu sırada köpekler saldırmış. Dava açılacakmış. Bu yaşanan ikinci olay oldu. Bence yönetim değişsin, ya da bu köpekleri salmasınlar ve insanlar ile iç içe olmasınlar” diye konuştu.
Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan da güvenlik görevlisinin ölümü ile ilgili olarak sosyal paylaşım sitesindeki profilinden isyan ederek, “Nedir bu mal hırsı anlamak mümkün değil. Çatalca da bir fabrikada bu sabah fabrika köpekleri aynı fabrikanın güvenlik görevlisini parçalayarak şehit ettiler. Lanet olsun. Şehide Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine sabrı cemil niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha