Diyarbakır’da, gece geç saatlerde bir binanın asansör boşluğunda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çatıya sıçramasıyla, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Polis ve itfaiye ekipleri binada mahsur kalan vatandaşları kısa sürede kurtardılar.
Edinilen bilgilere göre yangın, gece saat 03.00 sularında Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Belediye Kooperatifleri E blokta meydana geldi.
Vatandaşların bina içerisinde duman kokusunun gelmesini fark etmesi üzerine durum, itfaiye ve polis ekiplerine bildirildi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri bina içerisinde dumanın geldiği yeri belirlemek üzere çalışma başlatırken, söz konusu yangın asansör boşluğunda bulunan çöplerin bir anda alev almasıyla çatıya sıçradı.
Olay yerinde hazır bulunan polis ekipleri, bina içerisinde bulunan vatandaşların zarar görmemesi için binayı tahliye ederken, yangının çatıya sıçramasıyla bir anda çatı alev topuna döndü.
İtfaiye ekipleri, küçük çapta olan ve asansör boşluğunda çıkan yangının çatıya sıçramasıyla yangına müdahalede yetersiz kalınca, çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı.
İtfaiye ekipleri sabaha kadar soğutma çalışması yaparken, dumandan etkilenen bazı vatandaşlar ise ambulanslara alınarak ayakta tedavi edildi
Yangının, bina içerisinde bulunan asansör boşluğundaki çöplerin üzerine sigara izmariti atılmasıyla çıktığı tahmin edilirken, polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Kaynak: iha