Adana’da çete liderine yapılan saldırıda kullanılan silahın, geçen ocak ayında bir kişinin öldürüldüğü saldırıda kullanıldığı ortaya çıktı. Kovanların karşılaştırılması sonucu silahı kullandığı belirlenen katil zanlısı adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Ocak 2014’te Seyhan ilçesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda, motosikletli 2 kişi, otomobiliyle seyir halinde olan Fırat Alp’in yanına yaklaşarak ateş etti. Göğsünden yaralanan Alp, tedavi gördüğü hastanede 15 gün sonra hayatını kaybetti.
Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise etrafa saçılan kovanları tek tek toplayıp incelemeye aldı. Cinayet Büro Amirliği dedektifleri de katili bulmak için harekete geçti. Ancak olayı gören güvenlik kamerası ve görgü şahitleri olmadığı için polis, motosikletli 2 kişinin kimliğini belirlemek için yoğun çaba harcadı ancak bir sonuç alamadı.
ÖNCEKİ SALDIRIDA DA YARALI KURTULDU
Denizli Mahallesi’nde meydana gelen silahlı saldırıda ise geçtiğimiz günlerde Gürselpaşa Mahallesi’ndeki berber dükkanında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen hırsızlık çetesi lideri olduğu bildirilen Yenal Yerli yaralı olarak kurtuldu.
Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde 4 kişinin ateş açtığını hesaplayıp kovanları ateş açılan yönlere doğru toplayıp ayrı ayrı delil poşetlerine koydu.
Cinayet dedektifleri Fırat Alp’in öldürülmesi olayıyla Denizli Mahallesi’ndeki saldırıyı gerçekleştiren kişilerin aynı olabileceği üzerinde durdu. Bunun üzerine her iki olayda kullanılan kovanların karşılaştırılması yapıldı. Eşleştirmede Denizli Mahallesi’nde yolun sol tarafından açılan ateş sonucu elde edilen kovanlar ile Alp cinayetinde elde edilen kovanların aynı silahtan çıktığını belirledi.
YERLİ, ÖLMEDEN ÖNCE KATİLİNİ SÖYLEDİ
Yenal Yerli, ölmeden önce kovanların eşleşmesi üzerine tekrar ifadeye çağrıldı. Yerli, ifadesinde kendisine ve arkadaşına ateş ederek yaralayanların Ahmet D. Hacı Aytekin T. Ferhat D. ve Atilla A. olduğunu söyledi. Yerli, silahlı çatışmada bu şahısların hangi yönden ateş ettiğini de tek tek söyledi. Bunun üzerine olay yeri inceleme ekipleri boş kovanları ateş edilen yöne göre delil torbasına koyduğu için yapılan eşleştirmede Alp’i öldüren silahı da Yenal Yerli’yi yaralayan silahı da Ferhat D.’nin kullandığını tespit etti.
OLAYIN ÇÖZÜLDÜĞÜ GÜN CİNAYETE KARIŞTI
Polis olayı delilleriyle birlikte çözüp Ferhat D. ile diğer zanlıları yakalamak için hazırlığa başladı. Aynı gün Ferhat D. Hacı Aytekin T. ve diğer arkadaşları gittikleri berberi basıp Yenal Yerli’yi berber kalfasını öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.
Polis, olayla ilgili Ferhat D. ve diğer arkadaşlarını gözaltına aldı. Son olayda yaralanan Hacı Aytekin T. ise hastaneye kaldırıldı.
Yenal Yerli cinayetindeki Ferhat D. hariç diğer 5 zanlı adliyeye sevk edildi. Bu şahıslardan 3’ü tutuklandı.
Ferhat D. ise bugün adliyeye hem Yenal Yerli ve berber kalfası cinayetine karışmak hem de Alp’i öldürmek suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Kaynak: iha