Adana’ya bir sınavda görevli olarak gelen Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç, kendisini telefonla arayan ve polis olduğunu söyleyen dolandırıcıya 40 bin lira parasını kaptırdı.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Osman Genç, yapılacak olan bir sınavda komisyonda görevli olduğu için Kütahya’dan Adana’ya geldi. Prof. Dr. Genç, sınavda görev aldıktan sonra Kütahya’ya dönmek için hazırlık yaparken telefonu çaldı.
Arayan şahıs Prof. Dr. Genç’e ismini, nerede çalıştığını, şimdi hangi ilde olduğunu, eşinin adını ve nerede olduğunu söyleyip kendisinin de Başkomiser Tarık olduğunu ve özel bir görev için kendisini aradığını söyledi. Daha sonra ise arayan kişi, Prof. Dr. Genç’e bölücü terör örgütünün hem kendi hem de eşinin hesabına girerek terör örgütüne para aktardığını söyleyerek, "Eşinizle de görüşüyoruz, onu da korumaya alacağız, arkadaşlar şu an onun yanına varmak üzereler isterseniz sizi eşinizle görüştürelim" diyerek profesöre telekonferans yöntemiyle eşiyle görüştürdüler. Genç’in eşi kendisini de polislerin aradığını hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söylemesi üzerine Prof. Dr. Genç bu duruma inandı.
"PARANIZ DEVLET GÜVENCESİNDE"
Bunun üzerine dolandırıcı, Prof. Dr. Genç’in hesabındaki bütün parayı almak için harekete geçerek, "Sizin hesabınızdaki paralar eğer müdahale etmezsek PKK’nın eline geçecek. Bu nedenle hesabınızdaki parayı vereceğimiz hesap numarasına yatırmanız gerekiyor. Hesaba yatıracağınız para devlet güvencesinde olacak, operasyon bittiğinde size geri iade edilecek. Eğer bizimle çalışmazsanız PKK’ya yardım ve yataklıktan işlem görürsünüz. Biz bu bilgileri kimseyle paylaşmayacağız gizli bir operasyon siz de kimseyle paylaşmayın" dedi. Genç, zanlının anlattıklarına inanarak kimseye bir şey söylemeden hesabı bulunduğu bankanın şubesine giderek Süleyman A. isimli bir kişinin Diyarbakır hesabına parayı yatırdı.
PARAYI ALDIKTAN SONRA ULAŞAMADI
Zanlı parayı alana kadar Prof. Dr. Genç’in telefonunu, "Bu bir gizli operasyon kimseyle görüşme, telefonu sakın kapatma, irtibatımız kesilmesin, yanında bulunanlardan uzaklaş, kimseyle konuşma" diyerek telefonu hiç kapattırmadı. Genç bankadan, "Hesabınıza para aktarıldı" dedikten sonra zanlı "Geçmiş olsun, biz sana döneceğiz" diyerek telefonu kapattı. Genç bir süre sonra ne olduğunu öğrenmek için kendisini arayan numarayı aradığında böyle bir hattın olmadığı uyarısı geldi. Tekrar tekrar aradı ancak telefona ulaşamadı.
"KARATAY’IN DÜŞTÜĞÜ HATAYA DÜŞTÜM"
Prof. Dr. Osman Genç, zanlıya ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak 155’i arayıp, "Ben bir profesörüm ama telefonda polis olduğunu söyleyen kişinin hesabına 40 bin lira yatırdım" dedi. Bunun üzerine Prof. Dr. Genç’in yanına polis geldi. Yaşadıklarını polise anlatan Prof. Dr. Genç, "Profesör Canan Karatay’ın düştüğü hataya ben de düştüm. Her gün televizyonlarda izliyoruz, gazetelerde okuyoruz insanları polisim diyerek dolandırıyorlar diye ama biz de dolandırıldık. Nasıl olduğunu anlamadım, ben bunlara nasıl inandım" diye konuştu.
Polisin yaptığı araştırmada ise, paranın Süleyman A. hesabına Diyarbakır’daki bir bankaya yatırıldığı ortaya çıktı.
Kaynak: iha