Muğla’da polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un 8 yıla mahkum edilen katil zanlısı G.Ş.’nin Eskişehir’de yeniden yargılandığı duruşma sonunda konuşan baba Ömer Kurt, “Biz hiçbir kurumu, hiçbir devleti kendimize düşman seçmedik, seçmiyoruz. Onun daha yaşanır bir konuma gelmesi çabasındayız” dedi.
Davayı takip etmek üzere Halkların Demakratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ile Batman’dan gelen bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Muğla’dan okul arkadaşları Eskişehir’e geldi. Duruşma öncesi şehrin giriş - çıkışlarında ve davanın görüleceği adliye çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmanın başlamasına yakın adliye çevresinde toplanan bir grup sloganlar atarak mahkeme sonucunu bekledi. Bir süre sloganlar atan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Polis memuru G.Ş.’nin suçlu olduğunu ve adalete güvenmediğini söyleyen grup, “Şerzan Kurt ölümsüzdür” sloganları atarak açıklamayı sonlandırdı.
"DURUŞMALAR 4 YILDIR TAŞINIYOR"
Duruşmanın bitmesinin ardından HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt bir açıklama yaptı. Milletvekili Kemal Aktaş, bu davanın Türkiye’de örnek bir dava olduğunu belirterek, “4 yıla yakındır duruşmaları daha değişik yerlere taşınarak yargılama süreci devam ettirilmektedir. Bugün Şerzan Kurt’u arkadaşları, dünya kamuoyu, ailesi ve biz HDP olarak onun katilinin yargı önüne çıkarılması, adaletin eksik olmadan, eksiksiz bir tarzda tecelli etmesi açısından bu davayı ilk günden beri ailesinin bütün duygularıyla yüreğiyle katkı sağlayarak ve çağrılarını sürekli kamuoyundan eksik etmeyerek yaptığı gibi bizler de bu davanın eksiksiz takipçisi olmaya devam ettik, devam etmeye de çalışacağız. Dolayısıyla bu dava Türkiye’de adalet arayan eşit ve özgürlük peşinde koşan herkesin ama herkesin mutlaka izlemesi takip etmesi ve sonuçlarını mutlaka öğrenmesi gereken bir davadır” dedi.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, “Bir kere bizim burada Eskişehir’e gelmek zorunda kalmak zorunda olmamız devletin bir ayıbıdır. Devletin bu cinayetleri işleyerek birde üstünü örtmek, birde yargılama yerini değiştirerek aklamaya çalışmasından başka bir şey değildir” dedi.
“BİZ KİMSEYİ DÜŞMAN SEÇMEDİK”
Duruşma sonunda konuşan baba Ömer Kurt ise, “Biz hep adalet istedik. Bu ülkede kurumların çürümemesi için adalet içinde davranmasını istedik. Hep bu çığlıkla yola çıktık. Şerzan’lar ve arkadaşları öldürülmesin diye çıktık yola. Mahkemelerde hep bunu dillendirdik. Eğer kurumlar adaletli bir şekilde Edirne’den Hakkari’ye kadar görevlerini hakkaniyet içersinde getiremiyorsa, o devleti o kurumlar çürütür. Ve devletin kurumları çürüdüğü zamanda o devlet yok olmayla yüz yüze gelir. Biz hiçbir kurumu, hiçbir devleti kendimize düşman seçmedik, seçmiyoruz. Onun daha yaşanır bir konuma gelmesi çabasındayız” şeklinde konuştu.
Mahkemenin davayı 5 Aralık 2014’e ertelemesinin ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: iha