Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan 12 saat sonra rahmindeki kanama nedeniyle fenalaşan kadın, sevk edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda uzman çavuş olarak görev yapan Alim Kuzu, 9 aylık hamile eşi Fatma Kuzu’yu (28) sezaryenle doğum için Marmaris Özel Yücelen Hastanesi’ne götürdü. Kadın Hastalıkları Uzmanı Operatör Doktor Pınar Uzlar, hamile kadını sezaryenle doğum için ameliyata aldı. Genç kadın sezaryenle Ataberk ismini verdikleri sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Ameliyat sonrası Fatma Kuzu doğum servisine alındı. Genç kadın iddiaya göre, ameliyattan 12 saat sonra rahminde oluşan kanama nedeniyle fenalaşarak tekrar ameliyata alındı. Rahmi alınan kadının kanaması durdurulamadı. Durumu kötüye giden Fatma Kuzu, ambulans helikopterle İzmir Ege Üniversitesi hastanesine sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Kuzu, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümü ailesine yasa boğarken, annesini yitiren 3 günlük Ataberk bebeğe mahalledeki emzikli bir kadın süt annelik yapmaya başladı. Genç yaşta hayata veda eden Fatma Kuzu’nun 6 yaşında Tuğrul isimli bir oğlu olduğu öğrenildi. Genç kadının cenazesi İzmir’den alınarak defnedilmek üzere memleketi Kayseri’ye götürüldü.
BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI
Öte yandan Fatma Kuzu’nun hayatını kaybetmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, genç kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Hastanenin başhekimi doktor Tolga Çakmak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Çakmak, “Çok talihsiz bir olay binde bir görülen bir vakayla karşılaştık. Ameliyat sonrası gelişen bir komplikasyon sonucu hastamızı Ege Üniversitesine sevk ettik. Ne yazık ki bu sabah da vefat haberini aldık. Bakanlık, hem üniversite hem de bizim hastanemizde gerekli incelemeyi başlattı” dedi.
Kaynak: iha