Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H üyeleri, belediyeye ait 2 kepçeye el koyarak sözde kanton ilan ettikleri Turgut Özal Mahallesi’ne güvenlik güçlerinin girişlerini önlemek için giriş ve çıkışlarda hendek kazdı.
İdil Belediye Başkanlığı’na ait olduğu belirlenen 2 kepçeye el koyan yaklaşık 50 kişilik YDG-H üyeleri Turgut Özal Mahallesi, yeni konutlar girişinde büyük hendekler kazdı. Mahallenin elektriklerini de kesen YDG-H üyeleri, bir yandan iş makineleriyle hendek kazarken, diğer yandan da yol kesip durdurdukları araçlarda kimlik kontrolleri yaptı. Yüzleri maskeli YDG-H üyeleri yaptıkları kontrollerde durdurdukları araçlardaki vatandaşları teker teker indirip üst araması da yaptı.
POLİS OPERASYON YAPARAK YDG-H ÜYELERİNİ DAĞITTI
Elektrikleri kesilen mahallenin değişik noktalarında nöbet tutan YDG-H üyelerinin eylemini duyan polis ekipleri gece geç saatlerde bölgeye operasyon yaptı. Zırhlı polis araçları ile yapılan operasyonda YDG-H üyelerine müdahale eden polisler, belediyeye ait 2 kepçeye de el koydu. Polislerin müdahale ettiği YDG-H üyeleri dağılırken, ekipler belediyeye ait kepçeleri ilçe emniyet müdürlüğü bahçesine götürdü.
Kaynak: iha