Sivas’ta, yurtdışı kaynaklı olarak karakola gönderilen isimsiz sarı zarf ekipleri harekete geçirdi.
İngiltere’den PTT aracılığıyla Üçlerbey Mahallesi’nde bulunan Şehit Ali Yüce Karakolu’na saat 11.00 sıralarında isimsiz bir zarf gönderildi. Zarftan şüphelenen ekipler sarı toz şüphesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi çağırdı. Olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler özel kıyafetler giyerek PTT görevlilerinin motorbisikletinin üzerinde bulunan sarı zarfı poşete koyarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne götürüldü. Zarf buradan incelenmek üzere Ankara Hıfsızıha Laboratuarına gönderildi.
Sivas İl Afet Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci yaptığı açıklamada,“Şehit Ali Yüce karakoluna bir isimsiz zarf iletildi posta yoluyla bunun üzerine şüpheli bir paket olarak algıladık. Ekibimiz gerekli donanımı ile beraber geldi olaya müdahale ettiler. Emniyetli bir şekilde zarf alındı Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra netice belli olacak” dedi.
Zarfı açmadıklarını söyleyen Ekinci, “İçerisinde herhangi bir şey olup olmadığını labaroratuvar ortamında bakmak gerekiyor. Biz tamamen emniyet anlamında değerlendirerek konuyu hıfsızıhaya yönlendirdik. Sadece temas eden postacı kardeşimizi de hastaneye gönderdik. Acil bir durum yok şuanda genel toplumu endişeye sevk edecek herhangi bir durum söz konusu değildir.
Sarı zarfı karakola getiren PTT görevlileri Adem Yılmazsoy ve Özkan Toker’de olay yerine gelen ambulansla Numune Hastanesi’ne götürüldü. Şahıslar burada karantina altına alındı.
Kaynak: iha